donderdag 09 december 2021

P Politiek

CDA Wassenaar: de Week van Respect en ons Verkiezingsprogramma “Wassenaarders Samen, met elkaar”

Zoals iedere morgen groet ik mijn mede inwoners op weg naar de school van mijn kinderen met een eenvoudig en opgewekt “Goedemorgen!”
Deze week is het “De Week van Respect”. Hoe begroeten wij elkaar, hoe behandelen wij elkaar en wat stralen wij uit? Daar gaat het om en vandaar dat CDA Tweede Kamerleden naar scholen togen om daarover te vertellen. En niet alleen nationaal is daar aandacht voor. In ons Wassenaarse Verkiezingsprogramma gaan wij er specifiek op in.

Het CDA Wassenaar legt de nadruk op respectvol en belangstellend met elkaar omgaan. Het draait om het contact met onze inwoners, op het ontmoeten van elkaar, een praatje maken op straat, het langsbrengen van een plantje bij een zieke buurman. Als CDA Wassenaar vinden wij het vanzelfsprekend dat wij u begroeten in het dorp. Dat wij luisteren naar uw verhaal en dat wij te horen krijgen wat er speelt. Ook als wij verschillen van inzicht, dan willen wij op een respectvolle manier het gesprek aan gaan.

“Het CDA Wassenaar is een partij die openstaat voor alle Wassenaarders”. Dat staat letterlijk in ons Verkiezingsprogramma. “Onze normen en waarden binden ons” en daartoe behoren “solidariteit en het belang van onderlinge verbondenheid”. Ook gaat het hier om betrokkenheid tussen generaties. Waar zouden we zijn zonder respect? Daarnaast staat “gerechtigheid” voor de onmisbare voorwaarde voor de bescherming van de menselijke waardigheid. En daarom vraagt het CDA Wassenaar de gemeente om het samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Ook voor diegenen die kwetsbaar zijn.

Het CDA meent dat er met een “gespreide verantwoordelijkheid” een brede basis is voor samenwerken in onze gemeente. Het erkennen van maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers, sportclubs, verenigingen, bedrijven, kerken, zorginstellingen: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan ons mooie dorp. Ieder is betrokken en ieder draagt verantwoordelijkheid. We doen het samen. Samen met elkaar. En met respect.

Hier in Wassenaar merken wij gelukkig dat men elkaar groet. Laten wij het goede voorbeeld blijven geven, ook voor de volgende generatie. En, als ik u zie lopen, zal ik u graag vriendelijk begroeten met een opgewekt “Goedemorgen!”.

Inmiddels geïnteresseerd om lid te worden, actief betrokken te zijn bij het CDA Wassenaar of ons te ontmoeten?

Mail mij, Saskia Ettema-Walkate, CDA Wassenaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor nadere informatie of een afspraak met een kopje koffie ergens op een terras in Wassenaar.