Skip to content
Fotocredit: PR

Het mag weer! – Atletiekvereniging Rijnsoever organiseert drietal hardloopwedstrijden

6 maart 20222 minute read

Na twee jaar ‘stilstand’ kan en mag AV Rijnsoever eindelijk weer wedstrijdlopen organiseren. We hebben er zin in. We gaan ervan uit dat vele hardlopers ernaar uitzien om na twee jaar eindelijk weer eens een wedstrijd in het natuurschoon rond Katwijk te kunnen lopen.

Er staan voor de komende maanden drie lopen gepland. Bij deze drie wedstrijden kunnen deelnemers kiezen uit een loop van 5 of 10 kilometer. Voor de kinderen van 6 t/m 9 jaar is er telkens een wedstrijdloop van 1 kilometer. Voor de 10 t/m 12-jarigen is dat 2 kilometer.

De eerste loop is op zaterdag 12 maart en betreft een duinloop. Deze wordt net als ‘vroeger’ gelopen in de Katwijkse Zuidduinen (startpunt duinpad Sportlaan). Daar is een nieuw parcours van exact 5 kilometer uitgezet, dat dus afhankelijk van de gekozen afstand één of twee keer moet worden afgelegd. Evenals vorige jaren zijn wij weer welkom in de nabijgelegen accommodatie van tennisvereniging “Zee en Duin”. Daar kan gebruik worden gemaakt van kleedruimten en douches.

De kinderen van 6 t/m 9 jaar gaan als eersten om 10.00 uur van start. Zij lopen een “heen-en-weer-parcourtje” van 500 meter. Om 10.10 uur starten de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Ook zij hebben een “heen-en-weer-parcourtje”, maar dan van 1 km heen én 1 km terug. Om 10.30 uur tenslotte gaan alle deelnemers aan de 5 en 10 km van start.

Op zaterdag 9 april vindt de tweede wedstrijdloop plaats. Deze wordt in het Panbos gehouden. Op zaterdag 28 mei is de derde en laatste loop vanuit de accommodatie van AV Rijnsoever zelf. Een ‘thuiswedstrijd’ dus…

Een verandering t.o.v. de lopen uit het verleden is dat alleen digitaal kan worden ingeschreven. Dat kan via de site www.halvevankatwijk.nl/duinlopen

Men kan voor de drie wedstrijdlopen tegelijk inschrijven. De kosten bedragen dan € 20,00. Men kan ook voor elke loop apart inschrijven. Dan bedragen de kosten € 7,00 per loop. Voor de jeugdige deelnemers zijn de kosten € 10,00 voor het circuit en € 4,00 voor een enkel loopje. De digitale inschrijving voor de eerste loop begint op 1 maart a.s. en sluit op 9 maart om 24.00 uur.

Zo, wij zijn er klaar voor. Hopelijk zien we velen van jullie op 12 maart in de Zuidduinen!

Tags

AV RijnsoeverBosloopDuinloopHalve van KatwijkHardloopcircuitHardlopenKatwijkRegioTrailrun
Gerelateerde artikelen
Back To Top