Skip to content

Friday Night Jazz at The Hague Marriott Hotel – Pianiste/zangeres Dena DeRose op 8 april 2022

27 maart 20223 minute read

Op vrijdagvond 8 april 2022 vindt een jazzconcert plaats met de Oostenrijkse pianiste en zangeres Dena DeRose. Zij wordt begeleid door Vincent Koning (gitaar), Marius Beets (bas) en Hans Braber (drums). Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel. Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Het concert start om 20:30 en kaartjes kosten € 20,- en zijn verkrijgbaar via www.podiumdenieuwekamer.nl


Over de musici:

De Amerikaanse maar al geruime tijd in Oostenrijk woonachtige Dena DeRose is jazzzangeres, pianiste en componiste. Zij studeerde klassieke piano en verhuisde op jonge leeftijd naar New York om daar ervaring op te doen in het clubcircuit. Zij is geïnspireerd door Shirley Horn en trad op met Randy Brecker, Benny Golson, John Clayton, Bruce Forman, Ray Brown en Clark Terry. Zij bracht vele cd’s met haar eigen trio (met Martin Wind en Matt Wilson) uit. Haar meest recente opname is de cd “Two for the road” (met o.a. Scott Hamilton). In 2018 toerde zij met de Russische saxofonist Dmitry Baevsky in ons land met o.a. een gedenkwaardig concert in de Haagse Sociëteit De Witte.

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Harry Verbeke, Caroline de Rooy, Scott Hamilton, Deborah Brown, Tom van der Zaal en Rob van Kreeveld. Met The Hague Allstars (met Peter Beets en Simon Rigter) maakte hij furore. Hij is lid van het trio The Ghost The King and I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversumse Conservatorium. Hij geeft gitaarlessen aan huis.

Marius Beets startte zijn muzikale loopbaan met zijn broers Peter (piano) en Alexander (tenorsaxofoon) in The Beets Brothers. Daarna speelde hij in vele formaties, zoals The Houdini’s, het Trio Rein de Graaff, Lotz of Music (met fluitist Mark Alban), Five Up High (met Jasper Blom en Benjamin Herman), Jazzinvaders, JazzXpress (met Eric Ineke), Ben Van Den Dungen Quartet, TAFKAMB (waar hij bandleider van was), Ruud Breuls & Friends en SANNAVAN (met Sanna van Vliet).

Hij begeleidde vele grootheden onder wie Johnny Griffin, Rita Reys, Piet Noordijk, Bud Shank, Lee Konitz, Scott Hamilton, Doug Webb, Rob van Bavel, Fay Claassen, Judith Nijland, Tineke Postma, Rick Mol, James Moody en David Liebman. Beets doceert aan het Rotterdams Conservatorium en beheert een eigen jazzlabel: Maxanter Records.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule.

Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne, Vincent Herring, Dena DeRose, Rob van Bavel, Martien Oster en Tom van der Zaal. Braber is mede verantwoordelijk voor de artistieke invulling van Jazz at the Marriott.

Tags

Den HaagDena DeRoseJazzJazzconcertMarriott The HagueRegioStichting Jazz at the Club
Gerelateerde artikelen
Back To Top