Ga naar hoofdinhoud

Jazz at the Club: Egle Ensemble op 14 augustus 2022

20 juli 20222 minute read

Op zondagmiddag 14 augustus (14.30 – 17.00 uur) treedt zangeres Egle Petrosiute op met haar septet. Dit concert vindt plaats ter gelegenheid van het uitbrengen van de nieuwe cd, die dit najaar verschijnt. Het EGLE ENSEMBLE bestaat, naast zangeres Egle Petrosiute, uit Rodolfo Ferreira Neves (trompet), Tom van der Zaal (altsaxofoon), Floriaan Wempe (tenorsaxofoon), Timothy Banchet (piano), Matheus Nicolaiewsky (bas) en Tim Hennekes (drums).

De muziek van het EGLE ENSEMBLE kan omschreven worden als fantasierijk. Traditionele Braziliaanse composities worden verrijkt met Afrikaanse grooves, onverwachte muzikale invloeden vloeien samen tot een organisch geheel met opvallende arrangementen, van zacht en melodieus tot energiek en ritmisch. Het belooft in het The Hague Marriott Hotel opnieuw een opwindende middag te worden.

Zangeres, componist en arrangeur Egle Petrosiute is bandleider van het EGLE ENSEMBLE. Ook maakt zij deel uit van Samba da Minha Terra. Zij toerde internationaal en trad op met het Jazz Philharmonic Orchestra St. Petersburg, Upper Austrian Jazz Orchestra, Vilnius Jazz Orchestra, de Amstel Big Band en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Sunday afternoon jazz
Dit concert wordt door Podium De Nieuwe Kamer, in samenwerking met de Stichting Jazz at the Club, The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (070-3525386). Voor kaartverkoop en meer informatie: www.podiumdenieuwekamer.nl en/of www.jazzattheclub.nl

 

Tags

ConcertDen HaagEgle EnsembleMariott The HagueRegioStichting Jazz at the Club
Gerelateerde artikelen
Back To Top