Ga naar hoofdinhoud

Friday Night Jazz at The Hague Marriott: Pianiste/zangeres Sanna van Vliet

6 november 20223 minute read

Op vrijdagvond 11 november (20.30 uur) vindt een jazzconcert plaats met pianiste en zangeres Sanna van Vliet. Zij wordt begeleid door Ed Verhoeff op gitaar, Marius Beets, bas en Hans Braber, drums. Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

Over de musici:
Jazzzangeres, pianiste, bandleider en docente Sanna van Vliet studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft inmiddels een internationale carrière opgebouwd met optreden met Wouter Hamel, Cees Slinger, Eric Ineke, Ruud Jacobs, Ack van Rooijen, Jarmo Hoogendijk, Ben van den Dungen en de Beets Brothers. Ook is zij bandleider van haar eigen trio en de groep SANNAVAN (met Marius Beets en Ed Verhoeff). Er verschenen verschillende cd’s onder haar naam. Zij geeft les aan het Amsterdamse Conservatorium.

Gitarist Ed Verhoeff startte zijn muzikale loopbaan bij verschillende blues- en popgroepen. Na zijn opleiding aan het Haagse en Utrechtse Conservatorium ging hij meer het jazzpad op. Het resulteerde in vele (internationale) optredens en cd’s (onder eigen naam). Hij is oprichter van de Ed Verhoeff Band en speelde samen met Philip Catherine, Adam Nussbaum. Martin Verdonk, Izaline Calister, Alex Acuna, Hein van de Geyn en Mathilde Santing. Ook speelde hij bij het Metropole Orkest, Nueva Manteca en Batik. Hij geeft gitaarles aan het Codarts in Rotterdam.

Marius Beets startte zijn muzikale loopbaan met zijn broers Peter (piano) en Alexander (tenorsaxofoon) in The Beets Brothers. Daarna speelde hij in vele formaties, zoals The Houdini’s, het Trio Rein de Graaff, Lotz of Music (met fluitist Mark Alban), Five Up High (met Jasper Blom en Benjamin Herman), Jazzinvaders, JazzXpress (met Eric Ineke), Ben Van den Dungen Quartet, TAFKAMB (waar hij bandleider van was), Ruud Breuls & Friends en SANNAVAN (met Sanna van Vliet). Hij begeleidde vele grootheden onder wie Johnny Griffin, Rita Reys, Piet Noordijk, Bud Shank, Lee Konitz, Scott Hamilton, Doug Webb, Rob van Bavel, Fay Claassen, Judith Nijland, Tineke Postma, Rick Mol, James Moody en David Liebman. Beets doceert aan het Rotterdams Conservatorium en beheert een eigen jazzlabel: Maxanter Records).

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne, Vincent Herring, Dena DeRose, Rob van Bavel, Martien Oster en Tom van der Zaal. Braber is medeverantwoordelijk voor de artistieke invulling van Jazz at the Marriott.

 

Tags

ConcertDen HaagJazzRegioStichting Jazz at the Club
Gerelateerde artikelen
Back To Top