Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Dolle pret om de 25.000e bezoeker

5 december 20222 minute read

Dat 2022 een bijzonder jaar zou worden bij Stoomtrein Katwijk Leiden hadden ze wel verwacht. Met de heropening van het museum en de introductie van de Museumkaart wisten veel bezoekers het museum al te vinden. En kwamen vele bezoekers nog een keer terug omdat hun kinderen nog niet waren uitgespeeld in de kindercorner van het museum of met de modeltreinen die buiten voor het museum rijden. Want wat is er spannender dan steeds op knoppen te kunnen drukken. Maar ook een rit in een echte stoomtrein blijft bijzonder.

Met de introductie van de museumkaart per 1 juli jl. hadden de vrijwilligers hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen. Voor het gehele seizoen hadden ze ingezet op 25.000 bezoekers. Ruim boven het recordjaar van 2017. Dat zijn hoge cijfers als je je realiseert dat dit museum, dat voor 100% draait op vrijwilligers, tussen Pasen het laatste weekend van september alleen in de weekenden is geopend. In de vakantieperioden zijn de openingstijden wat ruimer.

De 25.000e bezoeker konden zij al verwelkomen tijdens de Pepernotenritten. De eer van de 25.000e bezoeker viel ten beurt aan Levi Sloot uit Alphen aan den Rijn. Dat leverde met maar liefst zeven Pieten en Sinterklaas een vrolijk plaatje op.

Van 27 t/m 30 december a.s. rijden zij ook weer de oliebollenritten. Die konden de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de verplichte museumsluitingen. Noteer vast in uw agenda. Leuk om met er met de gehele familie een leuk dagje uit van te maken. Meer informatie vindt u op hun website.

Tags

BezoekPepernotenexpressRegioStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top