Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 ‘Rickiesfeest-brigade’ wint dik verdiend van Katwijk

17 december 20222 minute read

Zaterdagochtend….. Het is mistig, rond het vriespunt en het liefst zou iedereen lekker binnen willen blijven. Rustig de kater verwerken van de uitschakeling van het grote Oranje. Toch vertrok de JO8-1-zaterdagochtend familie richting Katwijk om daar tegen de plaatselijke voetbalvereniging te spelen. Eerder werd al tegen de JO8-2 van Katwijk gespeeld (en gewonnen). Vandaag was de JO8-1 de tegenstander. Beide Katwijkse teams komen namelijk uit in de hoofdklasse.

Thermokleding en handschoenen aan. De boys van de ‘Rickiesfeest-brigade’ waren goed voorbereid om onder vochtige en koude omstandigheden deze wedstrijd winnend af te gaan sluiten. Na 2 nederlagen op rij voelde de technische staf de druk namelijk toenemen. Uit navraag bij de ouders van de spelers of er voldoende draagvlak was, bleek dat ze alle vertrouwen hadden in de technische staf. Maar, als in de voetballerij wordt gesproken over ‘vertrouwen’ en ‘we staan volledig achter jullie’ dan is dat geen garantie en is vaak het tegenovergestelde het geval. Zouden de meegereisde toeschouwers soms ook hun witte zakdoekjes hebben meegenomen voor het geval dat…….?

Het veld met natuurgras was erg vochtig maar werd door de consul in Katwijk goed genoeg bevonden om de wedstrijd door te laten gaan. Tijdens de warming-up bleek al dat de eerste spelertjes koude voeten hadden. Veel bewegen was het advies.

De kou was de grootste tegenstander van Blauw-Zwart JO8-1 ‘Rickiesfeest-brigade’. Katwijk was kwalitatief een stuk minder dan de Blauwen. Desondanks kwam de tegenstander er af en toe gevaarlijk uit. Maar dan stond onze betrouwbare sluitpost Zakariya hun in de weg. Al werd het ook wel steeds meer duidelijk dat hij te lijden had onder de kou: kletsnatte keepershandschoen en deze kou is geen goede combinatie. Gelukkig waren onze teammanager en onze vaste scheidsrechter bereid om hem gedurende het restant van de wedstrijd enigszins van warme handen te voorzien.

De boys bleven ondanks de ‘bevroren’ voeten bij vlagen best goed voetbal op de mat leggen. Ondanks de vele gemiste kansen, die we maar aan de koude voeten wijten, was de eindstand 2-6 in het voordeel van de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Rickiesfeest-brigade’. Het eindsignaal kwam voor velen als een verlossing van deze arctische omstandigheden.

Komende week speelt Blauw-Zwart JO8-1 nog de laatste thuiswedstrijd tegen A.S.C.. Daarna gaat iedereen genieten van de winterstop. Mogelijk wordt in deze periode nog een kort trainingskamp in een zonnig oord belegd.

 

Tags

Blauw-ZwartJeugdJeugdvoetbalVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top