donderdag 07 juli 2022

P Politiek

CDA: snelle beantwoording vragen Overlast Felyx Scooters geeft de burger moed

Op 25 april stelde CDA-raadslid Saskia Ettema-Walkate schriftelijke vragen aan het College over de overlast bij het fout parkeren van elektrische deelscooters. Van diverse bewoners hoorden wij klachten over stoepen die niet meer begaanbaar waren. Wij zijn blij dat bewoners ons weten te vinden en informeren wij u hier over de antwoorden op onze vragen.


1. Met Felyx is er al een evaluatie geweest over het fout parkeren en naar aanleiding hiervan zijn de parkeerplekken voor de scooters aangepast. Dit om ophoping te voorkomen. Ook begrepen wij dat het College al bekend was met geluiden van overlast. Het CDA vindt het erg positief dat er naar aanleiding van klachten van inwoners actie wordt ondernomen.
2. De eerste resultaten van de aanpassing laten zien dat er al minder overlast is. Goed nieuws!
3. Monitoring van overlast wordt steeds gedaan. Ook blijkt het mogelijk om extra maatregelen te nemen, zoals het instellen van een duidelijk aangegeven parkeerplek/zone door middel van borden, indien nodig.
4. Met Felyx en met de BOA’s zijn afspraken gemaakt voor handhaving. Felyx gaat dan over de elektrische scooters. De BOA’s zijn specifiek voor reguliere scooters en andere overlast, maar er wordt samengewerkt om het probleem aan te pakken. Hierover is de CDA fractie ook verheugd.
5. Nieuwe parkeerplekken zijn snel te realiseren indien die behoefte er is. Door middel van overleg met ondernemers en inwoners over welke behoefte er is en waar, is dit een op korte termijn te regelen. Ook de sportverenigingen kunnen een aanvraag doen. Daarmee is er dus flexibiliteit in het uitbreiden van de mobiliteit. Precies waar de CDA fractie aandacht voor vraagt.

“Last but not least” vroeg de CDA fractie om de inwoners te informeren. Zowel over de geluiden van overlast en of de gemeente daar bekend mee is, maar ook over de afhandeling van klachten.

Raadslid Saskia Ettema-Walkate: “ik ben dankbaar voor de snelle aanpak van de overlast en voor het blijven monitoren de komende periode. Een laatste oproep aan het College: doe hierover verslag in onze lokale media. Ook over mogelijkheid om de mobiliteit uit te breiden! Het vertrouwen tussen de gemeente en onze inwoners zal hierdoor versterkt worden, zo is mijn stellige overtuiging.”

Mail ons voor vragen en suggesties! CDA Wassenaar raadsleden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PHOTO 2022 04 26 20 27 35