Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Ruim 800 bezoekers bij de Dag van de Bouw Tjalmaweg

20 juni 202257 second read

Afgelopen zaterdag ontving Boskalis ruim 800 bezoekers op de bouwplaats van de Tjalmaweg. Omwonenden en belangstellenden van jong tot oud bezochten het bouwterrein van de N206 ir. G. Tjalmaweg tijdens de Dag van de Bouw. Met een – voor de gelegenheid ingehuurde – Arrivabus werden bezoekers naar de nieuwe Torenvlietbrug gebracht om over de nieuwe brug te kunnen lopen. Het was even doorstappen zaterdag, om onder andere onder de ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-Oost naar de verdiepte ligging van de Tjalmaweg te lopen.

Bij de pompkelder aangekomen, was er informatie over hoe het regenwater op het wegdek in de toekomst wordt opgevangen en afgevoerd. Diverse aannemers die voor Boskalis aan het project werken, waren aanwezig met informatie en grote machines. Een indrukwekkend gezicht, niet alleen voor kleine kinderen.

Techniek en grote machines, archeologische lezingen over de vindplaats van de Romeinse weg (Weerdkampen) en een kinderhoek maakten het programma compleet. Het warme weer was pittig, maar flesjes water en waterijsjes zorgden voor wat verkoeling. Heb je de Dag van de Bouw gemist? Boskalis organiseert elke 2 maanden een rondleiding over het werk. Kijk voor meer informatie over de rondleidingen en wanneer de volgende is op de pagina contact met Boskalis.

Tags

Dag van de BouwIr. G. TjalmawegRegioRijnlandRoute
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top