Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 verdient meer op Sportpark ’Nieuw-Zuid’

Rob Keijzer
4 februari 20232 minute read

Voor een aantal ouders begon deze zaterdag al vroeg, rond 8 uur, met de kantinedienst op sportpark ‘De Schulpwei’. Tot 10.45 werden weer vele, lekkere kopjes koffie geschonken voor de toeschouwers die al vroeg op het sportcomplex te vinden waren. De JO8-1 zaterdagochtend familie vertrok vervolgens richting sportpark ‘Nieuw-Zuid’ voor de wedstrijd tegen Quick-Boys, onze angstgegner.

In het duingebied, onder een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, bereidde de JO8-1 zich voor op deze wedstrijd. Zoals al in eerdere verslagen gemeld, bestaat het team van Quick-Boys weliswaar uit meerdere spelers, maar tijdens de wedstrijd draait alles om 2 goede spelertjes met fysieke kracht en een kiezelhard schot. De rest is bijna ‘bijzaak’. De technische staf had de JO8-boys hier dan ook op voorbereid.

Ondanks deze voorbereiding stonden de Blauwen door niet adequaat te verdedigen al snel met 2-0 achter. Werk aan de winkel dus…..Gelukkig werden de duels daarna wel gewonnen. Deze vechtlust werd gecombineerd met de bekende opbouw van achteruit en resulteerde in diverse kansen waarvan er ook 1 werd benut.

Vooral het 2e en 3e kwart van de wedstrijd werd door de JO8-1 gedomineerd. Quick-Boys werd goed vastgezet en hun bepalende spelers kwamen weinig meer in het spel voor. Dit resulteerde in veel kansen, waarbij, als het vizier iets scherper afgesteld was of meer de vrije man aangespeeld werd, dit tot zeker meer doelpunten had geleid. Twee doelpunten werden gescoord door onze opkomende backs Chris en Brendan. Zij waren het eindstation van een mooi uitgevoerde aanval. Daarnaast was ook onze opkomende back Pim regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden. De voetbalkenners onder u begrijpen dat hier onderdelen uit het totaalvoetbal op de kunstgrasmat werden gelegd. Dit tot enthousiasme van de trainers en de meegereisde toeschouwers.

In het 4e kwart dook Quick-Boys weer meer op voor het doel van Blauw-Zwart JO8-1. Dit resulteerde helaas snel in 3 tegendoelpunten. Het scorebord gaf na het laatste fluitsignaal uiteindelijk 8-6 als eindstand aan. Maar de Blauwen hadden gezien het vertoonde spel hier zeker een gelijk spel verdiend.

Gelukkig werd de afsluitende penalty-reeks wel gewonnen. Zoals u op de foto ziet, wordt een penaltyreeks gezamenlijk en vol spanning gevolgd. Met de teamspirit zit het wel goed.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wilhelmus.