Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Dierenambulance Den Haag

Haagse dieren zoeken jou!

Stichting Dierenambulance Den Haag
17 februari 20232 minute read

Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag e.o. is een campagne gestart om nieuwe vrijwilligers te werven. Thema van de campagne is dat het niet uitmaakt wie je bent en wat je doet in het dagelijks leven: iedereen is welkom als vrijwilliger bij de dierenambulance!

Op een filmpje op de website en de social media kanalen van de organisatie zien we verschillende vrijwilligers voorbij komen. Steeds zowel in de rol die zij in het dagelijks leven vervullen, als in functie binnen de Dierenambulance Den Haag. De boodschap is duidelijk: of je nu nagelstylist, cameraman of apothekersassistent bent, de dierenambulance is op zoek naar jou!

Voor de komende zomer zoekt de organisatie maar liefst veertig nieuwe vrijwilligers. Het gaat met name om centralisten en ambulancechauffeurs. Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator bij de Dierenambulance Den Haag e.o., legt uit waarom er zoveel mensen nodig zijn: “Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we alleen al op de meldkamer dagelijks negen vrijwilligers nodig. Per week hebben we minimaal 100 vrijwilligers nodig om 24/7 hulp te bieden aan dieren in nood.”

Zonder vrijwilligers kan de stichting niet bestaan. De rustigere winterperiode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken. Ook start de basisopleiding voor de nieuwe mensen binnenkort.


Vacature ambulancechauffeur

In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Stressbestendigheid is van belang. Huib vult aan: “Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig.”
Vacature centralist

Als centralist in de meldkamer is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van je verwacht. Jij staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. Je hebt te maken met alle typen mensen. Daarbij stuur jij de ambulancechauffeurs aan. Een veelzijdige baan dus!

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top