Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Herman van der Woude/Regio15

Dramatisch fietsongeluk

Antoon Claassen
20 februari 202350 second read

Onlangs heeft op de Houtlaan een fietsongeluk plaatsgehad met dodelijke afloop. Een tachtigjarige Wassenaarse vrouw komend vanuit Den Haag kwam in botsing met een tegenligger en overleed later aan haar verwondingen. De Fietsersbond betuigt haar deelneming met de nabestaanden en wenst alle dierbaren van het slachtoffer, in het bijzonder haar man, hun kinderen en kleinkinderen, alle sterkte om het leed te dragen.

De laatste jaren neemt in ons land het aantal fietsongelukken met ernstige verwondingen of zelfs dodelijke afloop toe, terwijl het totaal aantal verkeersongelukken juist afneemt. Een zorgelijke ontwikkeling. Goed dat de redactie erop in gegaan is, met foto. Tenslotte betekent aandacht dat iedereen zich weer eens realiseert dat het geen overbodige luxe is om altijd oplettend te zijn in het verkeer en rekening te houden met andere weggebruikers. Voor de gemeente is het een reden om de situatie ter plekke nog eens goed te analyseren om te kunnen beoordelen of deze voldoende fiets veilig is en zo nodig maatregelen te nemen.

Antoon Claassen, voorzitter Fietsersbond Wassenaar

Tags

Dodelijk ongevalFietsersbondHoutlaanVeilig fietsverkeerVeilig verkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top