Fotocredit: Marjanne van der Velde

Grandioos succes voor MC1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan Rijskamp
27 februari 20232 minute read

February holiday voor een aantal van de Wassenaarse jongedames. Na wat heen en weer appen kon WVV met een volledigteam naar Leidschendam voor de wedstrijd tegen het ongeslagen VOLEVO. De tegenstander had de vorige 4 wedstrijden allemaal met 4-0 gewonnen en staat onbedreigd aan kop van de ranglijst. Voor WVV leek dit bijvoorbaat een onneembare vesting. VOLEVO erg gewend aan winnen merkten al gauw dat WVV sterk weerstand bood. Set één wonnen zij danwel met 25-20 maar de tweede set ging tot hun  verbazing naar de WVV meisjes met 21-25. De derde set.

Complimenten van de coach voor de WVV-meiden. Er werd, zoals hij wilde, zoveel mogelijk geprobeerd om de bal in drieën te spelen en na een goede set-up ook daadwerkelijk te smashen. Want slechts boven- of onderhands de bal over het net te werken zou te makkelijk zijn voor een tegenstander van dit kaliber. En    inderdaad de tegenstander wist veel aanvallen en gespeelde ballen correct te verwerken. Maar goed dat deed WVV ook. Aangetekend moet worden dat Mikaela Mari van WVV heel veel ballen redde zowel in het achterveld als over het net tippend als er geen set-up van te maken was.

De derde set was voor beide teams knokken voor ieder punt. Meerdere matchpoints over en weer werden weggewerkt tot de derde set eindelijk met 28-30 de kant van WVV op viel. In de vierde set hikten WVV tegen een achterstand aan en toen om de een of andere reden de teller vergat om WVV het zestiende punt toe te kennen, waren zij zo van slag dat de vierde set tussen de vingers weg glipte (25-15). Beide teams twee gewonnen sets. Dus een beslissende vijfde set.

Bij de veldwissel, na acht punten, stond WVV op voorsprong, het ging dus goed. Bij matchpoint voor WVV, 10-14, bleef het opmerkelijk stil aan de overkant van het net. Daar waar peptalk of een time-out van en door VOLEVO werd verwacht bleef het stil. Het waarom bleek iets later. 10-15 en gejuich door WVV, gewonnen!! Nog steeds stil aan de overkant, bleek dat VOLEVO even vergeten was dat de vijfde set slechts tot vijftien gaat. De dames van VOLEVO keken op hun neus en ook de begeleiders op de tribune reageerden verwonderd. Verliezen door VOLEVO bleek dus ook te kunnen.

Geweldig gedaan WVV. Jullie inzet en spelvreugd is terecht beloond. Klasse.