Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 en Sporting Leiden in evenwicht

Blauw Zwart
18 maart 20232 minute read

Na een vrijdag met veel regen, natte sneeuw en de verjaardag van onze teammanager die er maar even jong uit blijft zien, ging de wedstrijd op het kunstgrasveld in Leiden gelukkig door. Het is de start van de 4e en alweer de laatste fase van dit seizoen. In totaal nog 8 wedstrijden en daarna wordt het seizoen afgesloten met een aantal toernooien.

De Blauw-Zwart JO8-1 ‘Ren van der Ham Transport-brigade’ reisde in alle vroegte dus af naar het nabijgelegen Leiden om het daar op te nemen tegen Sporting Leiden. Zoals altijd waren er, ondanks het vroege tijdstip, voldoende enthousiaste ouders aanwezig om de boys naar de wedstrijd te brengen. Opvallend was wel dat er dit keer alleen maar vaders aanwezig waren. Uiteraard hadden alle moeders een goede reden om op dit vroege tijdstip (nog) niet aanwezig te zijn.

De Blauwen begonnen goed aan de wedstrijd en na 1 minuut lag de 0-1 al in het netje. Een voorzet werd goed door Joshua binnen geschoten. Iedereen dacht dat het een gemakkelijke ochtend zou gaan worden. Maar niets was minder waar.

Bij een uitbal dribbelde de speler van Sporting Leiden in en schoot de bal vervolgens direct hoog achter onze keeper Zakariya. De tegenstander van vandaag bleek een team dat het fysieke duel niet schuwde en ook zonder dat de bal in de buurt was, deelden zij her en der wat elleboogjes en duwtjes uit. Ondanks dat werd er door de Blauwen bij vlagen goed voetbal gespeeld met mooie aanvallen en combinaties die begonnen bij onze verdedigers Pim, Brendan, Chris en Jack. Allemaal voerden ze hun taak naar behoren uit en veroverden veel ballen van de tegenstander om vervolgens weer te kunnen aanvallen.

Gelukkig kwam de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Ren van der Ham Transport-brigade’ door Bowis weer op voorsprong. Maar ook deze voorsprong werd jammer genoeg teniet gedaan: 2-2. Daarna volgde de 2-3, daarna nog een bal op de lat, maar helaas kon de overwinning niet over de streep worden getrokken. In extremis werd helaas de 3-3 gemaakt.

Jammer genoeg konden de 3 punten niet mee terug naar Wassenaar worden genomen. Volgende week spelen we thuis tegen Katwijk. Hopelijk is de temperatuur dan weer hoger zodat de vakantieganger naar Aruba zijn skibroek thuis kan laten.

Tags

Blauw ZwartJeugdJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top