Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 laat Katwijk kansloos huiswaarts keren

Blauw Zwart
24 maart 20232 minute read

Sportpark De Schulpwei was afgelopen zaterdagochtend the place to be. Van zowel tegenstander Katwijk als de Blauwen waren vele toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Uitgerust met zonnebril was het met deze lenteachtige taferelen heerlijk toeven rond het veld.  Hopelijk was de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Mitchel de Jong Schildersbedrijf-brigade’ in vorm om een mooie wedstrijd op de mat te leggen.

In de wedstrijdbespreking werd nog even de wedstrijd van vorige week aangehaald. Perioden van goed voetbal werden afgewisseld met droommomenten en het doel was dan ook om scherp te zijn en daarnaast goed te voetballen.

Zonder onze vaste spelleider die met griep op bed lag, maar in de vertrouwde 1-3-2-formatie startten de Blauwen de wedstrijd. De boys hadden goed geluisterd. Ze waren scherp, speelden de bal goed over en creëerden veel kansen. Katwijk werd gedurende de eerste 20 minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Het scorebord gaf na 20 minuten voetbal 5-0 aan. En dat was verre van geflatteerd.

Katwijk voerde een aantal tactische aanpassingen door, waardoor de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Mitchel de Jong Schildersbedrijf -brigade’ minder ruimte kreeg om te voetballen. De voorste linie van Katwijk zette eerder druk op onze achterhoede. Daarnaast was er, gezien de tussenstand, misschien ook wat gemakzucht in het team geslopen.

De goed leidende stand-in-spelleider gaf na een overtreding van de Blauwen een penalty aan Katwijk. Deze werd feilloos ingeschoten. De reactie kwam snel en er werd 6-1 gemaakt. Katwijk probeerde met afstandsschoten de achterstand wat draaglijker te maken. In het laatste deel resulteerde dit in nog 2 doelpunten voor Katwijk en 1 voor Blauw-Zwart, waardoor de eindstand 7-3 werd.

De drie punten bleven dus meer dan terecht in Wassenaar. De boys hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd en hopelijk hebben de toeschouwers genoten van het spel van deze jonge groep voetballertjes. Op de foto is te zien dat deze overwinning weer uitbundig werd gevierd.  Volgende week spelen we thuis tegen SVC’08.

Tags

Blauw ZwartJeugdJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top