Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 walst over Quick Boys heen

Blauw Zwart
8 april 20232 minute read

Wat is een competitie zonder wedstrijd tegen Quick Boys? De KNVB vindt blijkbaar dat de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Zonnehof-brigade’ in iedere fase tegen Quick Boys gespeeld moet hebben. De vorige 3 wedstrijden werden tegen de JO8-2 van deze gerenommeerde Katwijkse vereniging gespeeld, maar zowel hun 8-1, 8-2 als 8-3 spelen in de hoofdklasse. En zaterdag stond de JO8-1 klaar om het tegen ons op te nemen.

De aanvangstijd was 10.30 uur. Zowel ouders als spelertjes hadden dus lekker kunnen uitslapen. Toch kwam onze teammanager met wat kleine oogjes aan op de parkeerplaats. Zijn uitleg was dat hij de verantwoordelijke taak op zich had genomen om de kwaliteit van het restaurantleven en bijbehorende wijnarrangementen in Den Haag te controleren. Dus…….

Na het fluitsignaal legden beide teams lekker veel energie in de wedstrijd. Stevige, maar faire duels en zo hoort het ook. Met een paar snelle jongetjes in het team van Quick Boys verslikte de achterhoede zich, waardoor de spits op onze betrouwbare keeper Zakariya kon doorlopen. Die kon echter niet voorkomen dat de 1-0 op het scorebord kwam.

De JO8-1 ‘Zonnehof-brigade’ liet zich echter niet gek maken en pakte de draad weer op. Al snel prikte Chris de 1-1 in het doel. Joshua maakte snel daarna de 1-2. Het was dat zijn vizier niet direct op scherp stond, anders had hij er snel nog één of twee kunnen scoren. Maar dit zou hij later meer dan goed maken.

Quick Boys kwam er niet aan te pas. Met goed spel, scherpte in de duels  en mooie voorzetten vanaf de zijkanten van Pim, onze assistkoning van vandaag, werd de voorsprong door doelpunten van Joshua en Bowis volledig verdiend verder uitgebouwd.

De achterhoede met o.a. Jack en Brendan hield goed stand en als het mogelijk was trokken beiden zelfs mee ten aanval. 

De eindstand was uiteindelijk 1-9 en daar mocht Quick Boys nog blij mee zijn, want een uitslag met dubbele cijfers was logischer geweest gezien het aantal kansen dat nog is gemist.

Volgende week spelen we op het prestigieuze Gouden Kraaien Ei-toernooi bij HBS. De eerstvolgende competitiewedstrijd is uit bij FC Lisse.

Tags

Blauw ZwartJeugdJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top