Ga naar hoofdinhoud
Karel Boehlee. Fotocredit: PR

Zomerjazz in het Marriott: Zondagmiddag 13 augustus

Stichting Jazz at the Club
29 juli 20232 minute read

Op zondagmiddag 13 augustus treedt vanaf 15:00 uur, het kwartet van pianist Karel Boehlee op. Samen met saxofonist Paul van der Feen, bassist Tijs Klaassen en drummer Joost van Schaik verzorgen zij een gevarieerd en bovenal swingend programma. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, het The Hague Marriott Hotel en O.A.P. Records.

Over de musici:

Pianist en componist Karel Boehlee is afkomstig uit Leiden. Zijn muzikale loopbaan startte op jonge leeftijd. Zijn unieke stijl wordt gekenmerkt door een ijzersterk ritme en “het raakt het centrum waar muziek de ziel binnen gaat”.    

Altsaxofonist Paul van der Feen wordt als een originele en een toonaangevende musicus in het Nederlandse jazzlandschap beschouwd. Hij maakt deel uit van het Metropole Orkest.

Bassist en componist Tijs Klaassen studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en Boyer College of Music and Dance in Philadelphia. Hij kreeg privéles van Ron Carter. Hij treedt op met zijn eigen quintet en nam cd’s op met o.a. Ben van Gelder, Suzan Veneman, Peter Beets/Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, Mo van der Does, Gidon Nunes Vaz en anderen.

Joost van Schaik, drummer, speelt in vele formaties, zoals het Amsterdam Jazz Quintet, het Toon Roos Quartet, de combo’s van Philip Catherine, Benjamin Herman, Juraj Stanik, Sjoerd Dijkhuizen en het Daan Klein Trio. Ook begeleidde hij Greetje Kauffeld.

 Zomer Jazz

Het concert start om 15:00 uur; inloop is mogelijk vanaf 14:30 uur in het The Hague Marriott Hotel, Johan de Wittlaan 30, 2517JR Den Haag. Kaarten kosten € 20,- en zijn verkrijgbaar via de onderstaande websites en aan de zaal. Het concert staat onder artistieke leiding van Barry Olthof (O.A.P. Records).

Meer informatie: www.jazzattheclub.nl. en/of www.podiumdenieuwekamer.nl

Tags

Den HaagJazzKarel BoehleeKwartetRegioStichting Jazz at the ClubThe Hague MarriottZomerjazz
Gerelateerde artikelen
Back To Top