Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Peter Sneijders

De mooiste “halve” van Nederland

Halve van Katwijk
10 september 20232 minute read

Op zaterdag 30 september wordt hij alweer voor de 39e keer georganiseerd:  de “Halve van Katwijk”, de halve marathon met het mooiste parcours van Nederland! Geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen én genieten.

Het startschot voor deze wedstrijd wordt gegeven om 12.00  Dan gaan de 15 km en de 21 km lopers van start. Een kwartier later is het de beurt aan alle deelnemers op de 5 en de 10 km. Na de start gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse Zuidduinen. Daar wacht een mooi parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens door  het prachtige Panbos leidt.  Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers  van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen. 

Niet alleen volwassenen kunnen die zaterdag aan de bak; ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien. Om 10.30 start er een loop over één kilometer voor de 6 t/m 9 jarigen, om 10.45 een loop over twee kilometer voor de 10 t/m 12 jarigen en om 11.00 een  drie kilometerloop voor de 13 t/m 16 jarigen.

Dat is nog niet alles, want traditiegetrouw kan er ook worden gewandeld. Voor de wandelaars zijn  parcoursen over 10 km, 15 km en 21 km uitgezet. Deze starten om resp. 10.45, 10.15 en 9.00  De wandelaars starten dus wat vroeger, zodat allen, wandelaars en hardlopers , ongeveer tegelijkertijd aankomen.

Deelnemers kunnen zich tot en met donderdag 28 september inschrijven.                                                    

Wie voor 16 september inschrijft, krijgt het startnummer per post toegezonden. Wie zich daarna inschrijft, moet het startnummer op 30 september  op het evenementenplein bij restaurant “Hudson” ophalen. N.B.: er is op zaterdag 30 september géén na-inschrijving!!                                               

Op dat evenementenplein zijn ook alle andere voorzieningen, zoals kleedruimten, te vinden.  Alle informatie over inschrijven, parcoursen enz.  kan men vinden op de site  www.halvevankatwjk

Tags

10km15kmBusinessloopDiverse afstandenHalve MarathonHalve van KatwijkHardlopenKatwijkKidsrunRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top