Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Peter Sneijders

“De “Halve van Katwijk”; de mooiste van Nederland!

Halve van Katwijk
18 september 20232 minute read

Een prachtig parcours dat grotendeels door duinen, bos en over het strand leidt, mag zeker die naam dragen. Op de laatste zaterdag is het weer zover. Dan wordt deze halve marathon al weer voor de 39e keer georganiseerd met start en finish op de Katwijkse Boulevard nabij de Vuurbaak.

Om 12.00 zal daar het startschot klinken voor alle deelnemers op de 15 en de 21 km. Een kwartier later is het de beurt aan alle deelnemers op de 5 en de 10 km. Na één kilometer gaan alle deelnemers bij de Soefitempel de Katwijkse Zuidduinen in om uiteindelijk via het strand weer terug te keren naar de finish. Een prachtig parcours, waarbij de deelnemers dit jaar “het geluk” hebben, dat het rond de klok van één uur laag water is.

Ook de jeugd komt bij deze 39e editie aan bod; om 10.30 start er een loop over één kilometer voor de 6 t/m 9 jarigen, om 10.45 een loop over twee kilometer voor de 10 t/m 12 jarigen en om 11.00 een loop over drie kilometer voor de 13 t/16 jarigen.

Dat is nog niet alles, want ook dit jaar kan er weer worden gewandeld. Voor de wandelaars zijn parcoursen over 10, 15 en 21 kilometer uitgezet. Deze starten om resp. 10.45, 10.15 en 9.00. De wandelaars starten dus wat vroeger, zodat allen, wandelaars en hardlopers ongeveer tegelijkertijd bij de finish aankomen.

Tot en met donderdag 28 september kan er nog worden ingeschreven. Startnummers moeten dan op 30 september op het evenementenplein nabij restaurant “Hudson” worden opgehaald. Op dat plein zijn ook alle andere voorzieningen, zoals kleedruimten, te vinden. Er is op zaterdag 30 september dus géén na-inschrijving!! Alle informatie over inschrijven, parcoursen enz. is te vinden op www.halvevankatwijk.nl

Tags

Diverse afstandenHalve van KatwijkHardlopenKatwijkKidsrunRegioWandelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top