Skip to content
Fotocredit: Halve van Katwijk

Jongste winnaar ooit bij de 39e “Halve van Katwijk”

Halve van Katwijk
5 oktober 20232 minute read

Na 1 uur, 20 minuten en 4 seconden bereikte hij de finish. Stefan de Haas, slechts 17 jaar oud en daarmee de jongste winnaar ooit! Met zijn tijd bleef hij de nummer twee, Arjan van der Plas , 22 tellen voor. Derde werd Kees van Duijn in 1.24.01.  Bij de dames was de strijd zo mogelijk nog spannender. Hier finishte de winnaar, Ellis Bebseler, met een voorsprong van slechts zeven tellen op de nummer twee.

Niet alleen voor deze toppers, maar voor alle deelnemers was dit een mooie editie van de “Halve van Katwijk” : redelijke temperatuur, niet al te veel wind en juist op het moment dat de deelnemers het strand bereikten,  laag water.                                                                                                                                   

Maar supertijden zijn in Katwijk niet mogelijk met z’n prachtige, maar tevens loodzware parcours, waar de deelnemers op de halve marathon voordat ze het strand bereikten al ruim 14 kilometer door de duinen en het Panbos hadden afgelegd.  Ook de deelnemers op de 15 kilometer hadden het zwaar, zeker toen zij de zeereep over moesten om het strand te bereiken.

De deelnemers op de 5 en de 10 kilometer hadden een iets gemakkelijker parcours; alleen de klim over de zeereep naar het strand was ook voor hen een flinke kuitenbijter.

Al voordat de eerste hardlopers van start gingen, waren de deelnemers aan de wandeltochten over 10, 15 en 21 kilometer  vertrokken. Voor hen waren mooie routes door de duinen, het Panbos, de Ganzenhoek en het strand uitgezet. Lovende  woorden alom  over het prachtige parcours kwamen na afloop van vele deelnemers.

Ook de jeugd zette voordat de ouderen van start gingen, hun beste beentje voor. Om 10.30 gingen de  jongsten van start voor een loop over één kilometer. Dat er ook op die leeftijd al héél hard wordt gelopen bewezen de beide winnaars Isabel van Alderwegen en Joël Plug, die in 4.09 en 4.20 als eersten de finish passeerden. Opmerkelijk waren ook de tijden van de Rijnsoeveratleten David van der Plas en Ozgun Kahn, die de 2 km en de 3 km wonnen; zij finishten  in 7.59 en 11.57.

Volgend jaar dus de 40e editie van de “Halve van Katwijk”. De A.V. Rijnsoever hoopt ook dan weer veel deelnemers bij de mooiste halve van Nederland te ontmoeten.

Tags

Atletiekvereniging RijnsoeverHalve van KatwijkHardlopenKatwijkRegioWandelenwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top