Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 zonder puntverlies periodekampioen

Blauw Zwart
7 oktober 20232 minute read

Afgelopen zaterdag stond op sportpark De Schulpwei in alle vroegte alweer de laatste competitiewedstrijd van de 1e fase op het programma. Tegenstander was Quick Boys, eentje uit de categorie ‘aansprekende tegenstander’. Quick Boys heeft gezien hun aanzienlijke ledenbestand 3 teams die in de Hoofdklasse uitkomen.

Het was de afgelopen week tijdens de training merkbaar dat de spanning er bij de spelertjes op stond: nog 1 wedstrijd winnen  en de eerste periode kon met een 100% score dik verdiend aan de prijzenkast worden toegevoegd. De concentratie was aanwezig, duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en dat typeert ook wel weer de winnaarsmentaliteit bij deze jongetjes. Voetbal is soms net oorlog, luidt een bekende uitspraak uit het verleden van Rinus Michels

De wedstrijdbal werd deze week mogelijk gemaakt door ‘De Broodjes Bar’. Mooie tijd hoor, 8.30 uur. Heb je wat aan je dag. Al zijn sommige moeders het hier niet helemaal mee eens en was de zonnebril op deze mooie zonnige ochtend een uitkomst om het gebrek aan slaap en de overvloed aan appelsap enigszins te verbergen. Gelukkig waren de Blauwen el volledig wakker en bij de les en vlogen ze uit de starblokken. De tegenstanders kregen geen moment de tijd om in hun spel te komen, laat staan te ademen en bij te komen van de doelpunten die ze tegen kregen.

De Blauw-Zwart JO9-1 ‘De Broodjes Bar’-brigade had na 20 minuten een tussenstand van 6-0 op het scorebord gezet en dat was zeker verdiend gezien het beeld van de wedstrijd. Gelukkig bleef de tegenstander ook gewoon voetballen.

Na de limonade was het wedstrijdbeeld identiek aan dat van voor de rust. De Blauwen gingen door met goed te voetballen en te scoren en Quick Boys bleef lekker mee doen.

De eindstand was uiteindelijk 13-0en dus was, zoals u op de foto kan zien, de feestvreugde bij Jack, Bowis, Pim, Chris, Brendan, Zakariya, Joshua en onze verzorger Duke compleet.

De komende weken staan in het teken van de herindeling voor fase 2. Wedstrijden winnen is uiteraard heel leuk, maar voorop staat de ontwikkeling van de spelertjes. En dat wordt nog meer bereikt als het niveauverschil klein is, de intensiteit hoger is en af en toe ook een wedstrijd verliezen.  

Vanaf zaterdag 28 oktober start de nieuwe fase en houden we u uiteraard op de hoogte van de resultaten van Blauw-Zwart JO9-1.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO9-1PeriodekampioenVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top