Skip to content
Fotocredit: PR

Het STET Storytelling Festival

STET The English Theatre
8 december 20234 minute read

Het STET Storytelling Festival presenteert 4 storytelling masters samengesteld door het Amsterdam Storytelling Festival. Het festival onderzoekt en behandelt dit jaar verschillende interpretaties van wat vrijheid betekent, met speciale aandacht voor echte, betekenisvolle menselijke verbindingen. Ga met ons mee voor een hartverwarmend weekend vol verhalen, muziek, glühwein en koekjes! Het festival biedt optredens van Fernando Rodil, Ashley Ramsden (met Leonie Roessler), Aindrias de Staic, Danni Cullen, evenals de workshop van Sahand Sahebdivani.

Vrijdag 15 dec 20.00 Fernando Rodil – Pampa’s Pride

Voordat hij zijn thuisland verliet, schreef Fer een film: een Pirates of the Caribbean in lokale criollo-stijl. Hij is ervan overtuigd dat deze het grote scherm verdient. Hij besloot een show van een uur op te zetten om het plot te delen met iedereen die maar wilde luisteren. Hem kennende is het zeer waarschijnlijk dat hij misbruik zal maken van de situatie om fragmenten uit zijn privéleven te delen en ook na te denken over wat het betekent om een Argentijn te zijn die in het buitenland woont.

Zaterdag 16 december 16.30 – 18.30 Workshop Storytelling – Finding the Light in your Story

Deze unieke workshop wordt geleid door onze goede vriend, de Iraanse meester van het vertellen van verhalen, Sahand Sahebdivani! Hij leert je de basisprincipes van zijn vak. Als professional deelt hij effectieve tools om een pakkend verhaal met boeiende personages te creëren, gebaseerd op je eigen leven. Hij zal je laten zien hoe je het licht in je eigen verhaal kunt vinden en hoe je het kunt vertellen vanuit LIEFDE.

Zaterdag 16 december 16.00 & 20.00 Ashley Ramsden – Rumi, One Light

Een viering van zijn leven door poëzie en verhalen van verhalenverteller Ashley Ramsden. 750 jaar geleden stapte de grote leraar Jelaluddin Rumi uit deze wereld. Hij liet een spoor van licht achter dat mensen van alle geloofsovertuigingen nog steeds verenigt: “Voorbij de ideeën over kwaaddoen en juist handelen is er een veld. Ik zal je daar ontmoeten”. Kom en vier de verlichte wijsheid en visie van een man die in zijn eigen tijd van duisternis zag hoe de lampen anders kunnen zijn, maar het licht hetzelfde. Ashley Ramsden is de oprichter van de School of Storytelling (VK) en heeft over de hele wereld opgetreden. Ramsdens vertelling van Dickens’ Christmas Carol is al bijna twintig jaar een feestelijke favoriet in Den Haag. Leonie Roessler is componist, performer en improvisator. Ze studeerde klassieke gitaar aan het Los Angeles City College en werd uitgenodigd voor de Grammy Foundation Masterclass met het Los Angeles Guitar Quartet. Ze heeft een masterdiploma compositie behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar werken zijn uitgebracht via Musica Dispersa (Spanje/VK), Syrphe Label (DE), Biodiversità Records (IT), en zijn fysiek gearchiveerd in de British Library.

Zondag 17 december (met gebarentaal) 15:30 Aindrias de Staic – By the Light of the Silvery Moon

Een speciale avond met Ierse verhalen verteld door middel van woorden, geluiden en muziek door Storyteller/Seanchaí Aindrias de Staic. In deze show treedt de Ierse verhalenverteller Aindrias de Staic in de voetsporen van de grote Ierse verhalenvertellers, legt oude paden bloot en luidt een nieuw tijdperk van Ierse verhalenvertelling in. By the Light of the Silvery Moon is een nieuwe ervaring in het vertellen van verhalen, waarbij gesproken woord- en gastmuzikanten live worden gecombineerd om een sonische soundscape aan de verhalen en de uitvoering toe te voegen (geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar).

Zondag 17 december (met gebarentaal) 18:00 Danni Cullen – The red shoes

Over de rommeligheid van het mens-zijn, proberen zichzelf te bevrijden van lijden om komedie te vinden in onze tragedies. Danni Cullen is een Ierse verhalenvertelster, geboren in Dublin maar overal woont. Ze is een beetje een zigeunerpiraat. Ze is een elfje geweest voor de Kerstman, ze heeft geprobeerd mee te doen aan het circus, woonde bij monniken in India, was gestrand in Mexico en was reisleider in Spanje. Ja, ze heeft een paar verhalen te vertellen. Ze houdt ervan om theater te maken en verhalen te vertellen die ons aanmoedigen om te spelen en om onszelf te lachen.

Waar?

Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag

Toegankelijkheid

Zaal 3 beschikt over een aangepaste zitplaats voor rolstoelgebruikers, die verwijderd kan worden als je liever in je eigen rolstoel zit. Ook is er ruimte voor een vriend(in) als je vooraf contact opneemt. Momenteel is het aangepast toilet niet geschikt voor elektrische rolstoelen. Voor meer vragen over de toegankelijkheid van dit evenement kunt u een e-mail sturen naar production@theenglishtheatre.nl.

Voor tickets en meer info: www.theenglishtheatre.nl

Tags

Den HaagRegioSTETStorytelling FestivalThe English Theatre
Gerelateerde artikelen
Back To Top