Skip to content
Fotocredit: PR

Occupational Hazard Trio: Music with balls!

Stichting Jazz at the Club
4 januari 20242 minute read

Op vrijdag 16 februari (20.00 uur) treden gitarist Joost Zoeteman, bassist Bart Tarenskeen en drummer Wim de Vries op in het Leonardo Royal Hotel in Den Haag. Samen vormen ze het Occupational Hazard Trio. Het repertoire bestaat uit eigen originele muziek en bestaande composities in een geheel nieuwe vorm. Om de band te citeren: “Al improviserend worden de oneindig verschillende composities in een geheel nieuwe vorm verkend. Op zoek naar het ideale kruispunt van eigenheid, actualiteit en traditie staan de gevoelssprieten volop uit, naar elkaar, naar het publiek, omgeving en sfeer”.

Dit concert dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Stichting Jazz at the Club en het Podium De Nieuwe Kamer past in de serie Friday Night Jazz in het Leonardo Royal Hotel in Den Haag. 

Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gipsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Het Amerikaanse magazine “Just Jazz Guitar” roemde zijn spel aldus: “This is music with balls, artistry and attitude from a player who has chops for days”. Wim de Vries is een van de meest bekende drummers in Europa en vormt samen met René Creemers de ene helft van Drumbassadors. Bassist Bart Tarenskeen Hij richtte Terence King & The Pillars of Society en het Bart Tarenskeen Trio op en begeleidde vele jazzgrootheden.

Het Leonardo Royal Hotel is gevestigd aan de Van Stolkweg 1 in Den Haag (070-3525161). Het concert start op vrijdag 16 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De volgende concerten vinden plaats op vrijdag 15 maart, 19 april, 17 mei en 21 juni 2024. Voor meer informatie: www.jazzattheclub.nl en/of www.podiumdenieuwekamer.nl

Tags

ConcertLeonardo Royal HotelOccupational HazardRegioStichting Jazz at the Club
Gerelateerde artikelen
Back To Top