Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 snippert de uitjes

Rksv Blauw Zwart
16 maart 20242 minute read

Gelukkig is het ’s morgens al weer mooi op tijd licht, zodat het voor je gevoel ook minder erg is om om 7.30 uur op het parkeerterrein van  Blauw-Zwart te verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, ook wel de uien genoemd.

Het is al alweer de derde wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dit seizoen. Blijkbaar vindt de KNVB dat beide teams iedere fase de degens met elkaar moeten kruisen. De tussenstand na 2 wedstrijden: 1 gewonnen en 1 verloren. Conclusie: beide teams zijn aan elkaar gewaagd.

Gesteund door diverse vaders, moeders, broertje, opa en een hond startte de JO9-1 ‘Ren van der Ham Transport’ -brigade op een perfecte kunstgrasmat de wedstrijd goed. De Blauwe wisten elkaar in de combinaties goed te vinden en creëerden hiermee ook diverse grote kansen. Helaas stond de keeper van Rijnsburgse Boys meermalen in de weg of werd de bal in de eindfase te gehaast geschoten, waardoor deze naast het goal of tegen de keeper van Rijnsburgse Boys belandde.

Na 5 minuten verdween de bal eindelijk tussen de palen: 0-1 voor de Blauwen. Rijnsburgse Boys probeerde om met hun manier van voetballen, lange ballen naar voren en hun dribbelkoning aan het werk te zetten, de score weer recht te trekken. Niet veel later lag de gelijkmaker er al in.  Een minuut later stond de JO9-1 ‘Ren van der Ham Transport’ -brigade echter alweer op voorsprong. Zowel op het veld als op het scorebord gaven beide teams elkaar niks toe. De toeschouwers genoten van iedere seconde van de wedstrijd.

De voorsprong van de Blauwenwerd door Rijnsburgse Boys beperkt gehouden tot 1 a 2 doelpunten of zelfs helemaal teniet gedaan. De Blauw-Zwart boys toonden, na de 3e keer dat Rijnsburg op gelijke hoogte kwam, over voldoende veerkracht te beschikken en liepen vervolgens uit naar 5-8.

Een zwaarbevochte, maar dik verdiende overwinning voor deze kanjers. Ze hebben naast goed voetbal ook laten zien dat op mentaal vlak progressie wordt gemaakt. Niet de koppies laten hangen als het even tegenzit, maar juist als team een tandje bijschakelen en de strijd aangaan.  

Feest op het veld en in de kleedkamer dus! Met nog een mooie en lange zaterdag voor de boeg kon iedereen zich gaan voorbereiden op de verjaardag van onze teammanager. Namens alle lezers van dit verslag (en dat zijn er veel): nog van harte gefeliciteerd, Bas.

De komende wedstrijd is thuis tegen Alphense Boys.

Tags

JeugdJeugdvoetbalJO9-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top