MC 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging met moeite langs ZVH MC 1

Ruud Meershoek en Jan Rijskamp
17 maart 20242 minute read

Met 6 sportieve meiden reisden WVV MC1 af naar Zevenhuizen. De minimale bezetting betekent alle sets spelen zonder wisselspelers. Moet kunnen!!

Aurora Bachman, door WVV coach Ruud Meershoek als eerste serveerster aangewezen, maakte met haar krachtige bovenhandse service eenvoudig de eerste drie punten. Goed voor het moreel. De eerste set ging vervolgens vrij eenvoudig met 16-25 naar WVV. In set 2 lukte het ZVH dan wel om 3 punten meer te scoren maar met 19-25 was de setwinst wederom voor WVV. In set 3 slopen er bij WVV wat fouten en missers in het spel.

Aanvoerder Aurora babbelde in de door haar aangevraagde time-out haar collega’s inspirerend toe om ze weer in het juiste spel te krijgen. Het ging beter want na mooie smashes van Luci Sankaranarayanan en Juliet Cremers ging ook de derde set naar WVV nu met 13-25. In set 4 leek WVV wat overmoedig. Kletsen, niet opletten en ‘schermen’ terwijl ZVH serveert. Niet echt handig allemaal. Plots stond WVV maar liefst zes punten achter. Tijd voor WVV om een time-out te vragen. Geconcentreerd en met schaamrood op de kaken ging WVV weer het veld in en werd een inhaalrace gestart. En warempel het lukte. Met 21-25 werd ook set 4 gewonnen. Een 0-4 wedstrijdwinst.

Een van de vijf meereizende WVV ouders vroeg coach Ruud waarom de wedstrijd met ogenschijnlijk gelijkwaardige teams toch telkens in het voordeel van de WVV meiden uitvalt. Ruud: mogelijk ligt dat toch aan de inzet, vechtlust en raffinement van de WVV meisjes. Zo is bijvoorbeeld Pauline de Vries inzetbaar als set-upper en als aanvaller; Rent Lily Seymour desnoods de halve zaal door om een ‘onmogelijke’ bal te redden wat haar vaak nog lukt ook en drukt Mikaela Mari in een duel aan het net, bal met tegenstander en al naar de grond. Raffinement ja, gaaf om te zien.

De MB1 van WVV doet het eveneens super goed. Zaterdag in Monster had Monza nauwelijks iets in te brengen tegen de alsmaar beter spelende jongedames van WVV. De wedstrijd leek amper begonnen of set 1 was met de veel zeggende cijfers 6-25 al voor WVV. In set 2 wist Monza gelukkig iets meer tegenstand te bieden, echter alsnog 12-25. In set 3 wederom een afgetekende setwinst, 7-25. Ook met de wisselspeelsters in veld speelde WVV een dijk van een wedstrijd. Monza kreeg nauwelijks kansen. Winst ook in set 4 met 12-25. Bravo, een grandioze 0-4 overwinning voor de Wassenaarse meiden.