Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 terug op aarde

Rksv Blauw Zwart
23 maart 20242 minute read

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd uit de 3e fase op het programma. Tussenstand na 6 wedstrijden: 2 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren en 2 afgelastingen. En dan de afsluitende wedstrijd tegen Alphense Boys, niet de eerste de beste!

Na een werkloze periode van weken was er deze zaterdag weer werk voor onze vaste scheidsrechter. Gelukkig heeft Nederland een goed sociaal vangnet en hoefde hij niet zijn boot te verkopen. Hij floot zoals gebruikelijk weer voortreffelijk en kon het ook deze wedstrijd weer af zonder kaarten en zonder raadpleging van de VAR.

Tijdens de warming-up was al duidelijk dat Alphense Boys fanatiek en scherp aan de start zouden verschijnen. Onze boys waren al zichtbaar onder de indruk van de intensiteit en de continue fluitsignalen.

Na het eerste fluitsignaal was direct duidelijk dat onze tegenstander niet naar Wassenaar was afgereisd voor een lekker potje zomeravondvoetbal. Deze wedstrijd werd even in een hogere versnelling gespeeld dan dat de Blauwen de afgelopen weken gewend waren.

Vrij snel stond de JO9-1 ‘Orange Transport’ -brigade op een 0-1 gevolgd door een 0-2 achterstand. Omdat de tegenstander met veel jongens voor de bal speelden, komt er ook ruimte voor onze spitsen. Deze ruimtes werden goed benut zodat de 1-2 snel volgde.

Tot aan de rust kansen en doelpunten over en weer, waarbij Alphense Boys naast goed voetbal ook een gezonde manier van brutaliteit, overtuiging en fysieke strijd in het spel legde, waar onze Wassenaarse dorpsjongens maar beperkt tegen waren opgewassen. Echt een verschil in winnaarsmentaliteit waar de Blauwen nog grote stappen moeten zetten.

Na de rust was het gedaan met de Wassenaarse weerstand. Alphense Boys kreeg alle ruimte om te voetballen en maakte hier gretig gebruik van. Het ontbrak bij de JO9-1 ‘Orange Transport’ -brigade aan alles om een wedstrijd te willen winnen. Sommige wedstrijden is de tegenstander voetballend beter, maar met inzet kun je dit vaak voor een groot deel compenseren en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.  De echte wil om, als het even tegenzit, de duels en zo de wedstrijd te winnen blijft lastig. Bij een stand van 4-11 werd er uiteindelijk afgefloten.

Komende week vindt in Zeist de loting plaats voor de 4e fase. Tijdens de komende weken zullen echter wel oefenwedstrijden gespeeld worden om ook de laatste fase weer goed voor de dag te komen en het seizoen in stijl af te sluiten. 

Tags

JeugdJeugdvoetbalJO9-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top