Skip to content
Fotocredit: Regio15/Sebastiaan Barel

Gedenkteken voor treinongeval Voorschoten

5 april 202445 second read

Gisteren, donderdag 4 april werd een gedenkteken onthuld aan het Geestwoningpad. Het voorwerp is geplaatst als herinnering aan het treinongeval dat precies een jaar geleden plaatsvond.

Op 4 april 2023 werd er aan het spoor gewerkt. Twee van de vier sporen waren buiten gebruik. Bij afronding van de werkzaamheden zouden de laatste twee rails ook tijdelijk buiten gebruik worden genomen, zodat de spoorwerkers veilig konden oversteken. Nog voor het sein ‘veilig’ werd gegeven, stak een spoorwerker met een krol (kraanvoertuig die ook op de rails kan) over. Een goederentrein ramde het kraantje. Een passagierstrein uit de andere richting raakte even erna de brokstukken en ontspoorde. De kraanmachinist overleed. Tientallen anderen raakten gewond.

Als herinnering aan het ongeval werd donderdagochtend door burgemeester Stemerdink het herdenkteken in een besloten bijeenkomst onthuld in het bijzijn van betrokkenen. Het gedenkteken staat op de locatie waar omwonenden een tafel hadden geplaatst als loopbrug om slachtoffers te kunnen helpen.

Bron: Regio15

Tags

GedenktekenOnthullingRegioTreinongevalVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top