Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Kunstwerk ‘Stille Strijd’ te zien op Katwijkse Boulevard

25 mei 202454 second read

In Katwijk staat nog tot en met 3 juni het kunstwerk ’Stille Strijd’ op de Boulevard, tegenover Hotel Noordzee. Het is een wit-geel standbeeld van tweeënhalve meter hoog van een in elkaar gedoken, terneergeslagen jongere. Het staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. Het kunstwerk is ontworpen door Saskia Stolz en sinds vorig jaar zomer maakt het kunstwerk een tour door Nederland. Na het verblijf op de Katwijkse boulevard is het kunstproject te zien in Hoofddorp.  

Zelfdoding is doodsoorzaak nummer één bij jongeren onder 30 jaar. Het Power of Art House wil met dit kunstwerk de taboe rondom depressie en zelfdoding onder jongeren doorbreken en het gesprek op gang brengen. De website heyhetisoke.nl van de Rijksoverheid biedt hulp, tips en ervaringsverhalen voor jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar en heeft als doel om het praten over mentale gezondheid en beginnende mentale klachten uit de taboe sfeer te halen.

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. Anoniem, gratis en 24/7.

Bron: Stillestrijd.com / Heyhetisoke.nl

Tags

bewustwordingDepressieHey het is okeJongerenKatwijkMentale gezondheidMentale klachtenPraat eroverRegioStille StrijdZelfdoding
Gerelateerde artikelen
Back To Top