Skip to content
De VVD-fractie. Fotocredit: PR

Wassenaarse VVD blij met toezegging veiliger Jagerslaan-Storm van ’s-Gravesandeweg

12 juli 20242 minute read

Het is een van de bekendste kruisingen in ons dorp: de kruising Jagerslaan-Storm van ’s-Gravesandeweg. Voor de Wassenaarse VVD is het van belang dat iedereen die van A naar B wil ons dorp, of je nu graag fietst, wandelt, autorijdt of het OV gebruikt, dit veilig kan doen.

Matthijs Stekelenburg. Fotocredit: PR

Sinds de herinrichting van de Storm-Zuid is de voorrangssituatie voor fietsers echter aangepast waardoor het voor fietsers verkeersonveiliger is geworden om de oversteek te maken. In april dit jaar heeft Matthijs Stekelenburg (woordvoerder verkeer) namens de Wassenaarse VVD al aandacht gevraagd richting het college dat de kruising zo snel als mogelijk verkeersveiliger wordt voor kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers, echter is er tot nu toe nog geen verbetering doorgevoerd.

Wij willen hier meer urgentie op zien en hebben dan ook in de Raadsvergadering begin juli vragen gesteld wanneer het college hiermee aan de slag gaat. Er lag ook een motie voor het alleen schilderen van haaientanden die we niet gesteund hebben. Reden is enerzijds dat haaientanden alleen voor ons niet voldoende zijn, want er dient een totaalpakket aan maatregelen genomen te worden om het structureel verkeersveiliger te maken. Anderzijds zijn wij van mening dat wij als Raad geen verkeerskundigen zijn en dit graag aan experts willen overlaten, want als gemeenteraadsleden stellen wij de kaders voor verkeer: veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. De precieze invulling en uitvoering laten wij aan de experts.

De Wassenaarse VVD is dan ook blij met de toezegging van het college dat er begin augustus gestart zal worden met het opstellen en uitvoeren van een totaaloplossing om de kruising Jagerslaan-Storm van ’s-Gravesandeweg verkeersveiliger te maken, zodat iedereen zich hier veilig kan begeven. De wethouder verkeer heeft dit toegezegd, als Wassenaarse VVD zullen we er actief op toezien dat dit niet alleen bij woorden blijft.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top