Skip to content
Fotocredit: Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren organiseert stilteprotest tegen Voorschotense Paardendagen

23 juli 20242 minute read

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland komt op 27 juli in actie tegen dierenleed tijdens de Voorschotense Paardendagen. Met een stilteprotest wil de partij van 10.00 tot 12.30 en van 14.00 tot 16.00 uur het verborgen leed van de deelnemende paarden onder de aandacht brengen. Dat schrijft de partij in een persbericht.

De Voorschotense Paardendagen zijn volgens de partij een bron van stress voor de paarden. Tijdens het evenement kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag niet vertonen en worden ze blootgesteld aan veel prikkels vanuit het publiek. Dit veroorzaakt ernstige stress bij de paarden.

Daarnaast wijst de Partij voor de Dieren op het gebruik van dwangmiddelen tijdens de kortebaandraverij. Oordoppen, oogkleppen en opzetbeugels beperken de zintuigen en bewegingsvrijheid van de paarden. Het vastbinden van de tong met elastiekjes om de druk van de bitten te handhaven, is een andere omstreden praktijk die wordt toegepast. Veel van deze middelen zijn al verboden in andere takken van de paardensport.

De partij benadrukt het sociale karakter van paarden en het belang van vrije beweging en contact met soortgenoten, iets wat tijdens de wedstrijden vaak ontbreekt. Door te kiezen voor een stilteprotest hoopt de Partij voor de Dieren aandacht te vestigen op het welzijn van de dieren zonder hen extra stress te bezorgen.

“Het is de hoogste tijd dat het welzijn van paarden voorop komt te staan,” aldus de Partij voor de Dieren. Het protest dient niet alleen om de directe bezoekers te informeren, maar ook om bredere bewustwording te creëren over het leed dat paarden tijdens evenementen als deze ondergaan.

Tags

Partij voor de DierenRegioStilteprotestVoorschotenVoorschotense Paardendagen
Gerelateerde artikelen
Back To Top