Skip to content
Fotocredit: PR

Oppositie viert de zomer in Wassenaar

13 augustus 202458 second read

Lokaal Wassenaar! GroenLinks Wassenaar en HartvoorWassenaar zijn de drie partijen die de oppositie vormen in de Wassenaarse gemeenteraad.

De partijen hebben respectievelijk 3, 2 en 5 zetels, samen 10.

De coalitie bestaat uit DLW 1 zetel, PvdA 1 zetel, D66 2 zetels, CDA 2 zetels en de VVD met 5 zetels. 5 partijen met 11 zetels.

Een meerderheid van slechts 1 zetel.

Nadat de VVD haar afspraken niet na kwam en in 2022 de coalitie verliet, hebben HartvoorWassenaar, GroenLinks Wassenaar en Lokaal Wassenaar! besloten niet in een volgende coalitie te stappen.

Fotocredit: PR

Het was niet meer mogelijk om goed beleid voor Wassenaar te ontwikkelen. Doormodderen vinden wij onverantwoordelijk en daar doen we niet aan mee.

De drie oppositiepartijen werken goed samen. Daarbij behoudt iedere partij zijn eigen positie. Het betekent dat we vaak gelijk stemmen in de raad, een enkele keer niet.

Het streven van de drie partijen is om de volgende verkiezingen ten minste 1 zetel meer te behalen. Dan is er ineens een meerderheid die goed beleid voor Wassenaar en de Wassenaarders voor elkaar zal krijgen.

We kennen elkaar goed, we zijn het over veel dingen eens en de persoonlijke verhoudingen zijn uitstekend. We zien het oppositievoeren van nu als voorbereiding op een betere toekomst van Wassenaar.

Tags

GemeenteraadGroen LinksHart voor WassenaarIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top