Skip to content
Fotocredit: Vlietloop Voorschoten

Zondag 1 september Vlietloop in Voorschoten

Vlietloop Voorschoten
24 augustus 20242 minute read

Zondag 1 september wordt de Voorstraat in Voorschoten overgenomen door de Vlietloop. Vanaf het koperen tegeltje in het midden van het wegdek, wat voor deze 45e editie weer blinkend wordt opgepoetst, zal het startsignaal klinken voor een kinderloop, een 5 km, een 10 km en een 10 Engelse mijl.

We hebben er 4 jaar op moeten wachten, maar dan krijg je ook wel wat. De 45e editie van dit in 1976 geboren hardloopevenement gaat er weer als vanouds uitzien. De Vliethorst is in zijn geheel in gebruik voor het afhalen van startnummers, het nainschrijven en het napraten over de geleverde prestaties, vaak in familieverband. Want een familyrun is het, deze beweegdag voor vaders, moeders, kinderen, scholen en sportclubs. Maar ook voor ambitieuze hardlopers die, net terug van vakantie, zich gaan richten op grotere wedstrijden als de Dam tot Damloop, de Amsterdam marathon of wat verder weg de Zevenheuvelenloop.

Het parcours is uiteraard voor de langere afstanden grotendeels aan de ( korte) Vliet gelegen, met waterposten en goed beveiligde straten en paden. Een heerlijke beweegdag, mede vormgegeven door Samen Gezond Voorschoten, een actieve door de Gemeente  ondersteunde stichting die alle inwoners op een prettige manier aan het bewegen wil krijgen. 

En mocht u het nog niet weten, de in Voorschoten gezeten Trombosestichting is zoals eerdere jaren weer het goede doel waar de Vlietloop mee samenwerkt. Het is van groot belang om trombose onder de aandacht te brengen van iedereen, het kan je overkomen, gezond of niet. 

En Tri-Pt Studio, die gepersonaliseerde workouts verzorgd, maakt het mogelijk om als hoofdsponsor de hoge kosten te dekken die door de organisatie moeten worden gemaakt. 

En mocht je het leuk vinden om als vrijwilliger mee te doen en in een prachtige, door Frans Spendel Makelaardij geleverde polo rond te lopen, laat het ons via de website weten. Alle informatie alsook de inschrijving is te vinden op www.vlietloop.nl.

En o ja, mocht je op zondag 1 september vanaf 10.00 willen na-inschrijven in de Vliethorst, hou er dan rekening mee dat betaling via een Qr code wordt gedaan, dus neem je mobiele telefoon mee. Wel zo makkelijk, de tassengarderobe gaan zeer secuur om met je spullen.

Tags

10 EM10km5kmHardlopenKinderloopRegioVlietloop VoorschotenVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top