Skip to content
Fotocredit: PR

Premie autoverzekering Zuid-Holland hoogste van Nederland

Hypr
24 september 20242 minute read

In 2024 betalen bestuurders in Zuid-Holland het hoogste bedrag voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit cijfers van Zuid-Hollanders die op https://www.geld.nl/ autoverzekeringen hebben vergeleken. De premie in Zuid-Holland is gestegen van ongeveer € 81 per maand in 2023 naar meer dan € 94 per maand in 2024. Dit is een stijging van 16 procent.

Door deze stijging blijft Zuid-Holland de duurste provincie voor autoverzekeringen. Benieuwd naar de goedkoopste provincie? Dat is Friesland, waar je voor een autoverzekering gemiddeld iets meer dan € 64 per maand betaalt.

Tip! Wil je ook een voordelige autoverzekering? Gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken doe je op Geld.nl. Vind de beste en goedkoopste optie om gemiddeld € 237 per jaar te besparen!

Waarom zijn autoverzekeringen in Zuid-Holland het duurst?

De hoge kosten voor autoverzekeringen in Zuid-Holland komen door de drukte en het grotere risico op schade en ongelukken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat Zuid-Holland een van de drukste provincies is. Meer verkeer betekent meer kans op schade. Verzekeraars verhogen daarom de premies.

Ook de stijging van autodiefstallen en schade aan voertuigen speelt mee. CBS-cijfers tonen aan dat Zuid-Holland relatief veel diefstallen en vandalisme heeft. Door deze criminaliteit verhogen verzekeraars de premies om de schadeclaims te kunnen dekken.

Disclaimer: de cijfers over autoverzekeringspremies in Zuid-Holland gelden alleen voor mensen in Zuid-Holland die via Geld.nl hun auto verzekeringen hebben vergeleken.

Tags

AutoverzekeringenHyprVergelijkingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top