Skip to content
Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Jeugdteams Wassenaarse Volleybal Vereniging beginnen uitstekend aan het nieuwe seizoen

Jan Rijskamp en Peggy Verweij (MA1)
27 september 20242 minute read

Zo behaalde de WVV MB1 in Oegstgeest een overtuigende 0-4 overwinning op VCO MB1. Lucia Kraaimoore en Olivia van Twillert, nieuw in het WVV-team, weerden zich kranig en lieten zien dat ze een aanwinst zijn. Het WVV-team, dat vorig seizoen nog in de C klasse speelde, toonde in deze wedstrijd hoe zij in het volleybal gegroeid zijn. De setstanden 13-25, 21-25. 17-25, 19-25 liet duidelijk een indrukwekkende prestatie zien van de WVV meiden.

Een spannende en meeslepende wedstrijd was er tussen VCO JC1 en WVV JC1. Beide teams gaven alles wat ze in zich hadden. Via de setstanden 25-19, 25-21, 20-25 en 17-25 een 2-2 gelijke stand dus een 5e set. In een pittige strijd toonden speelsters en spelers van beide teams hun vaardigheden en vastberadenheid. Uiteindelijk trok VCO met 15-13 aan het langste eind. Alles overziende een bewonderenswaardige prestatie van de WVV JC1.

Tussen Leython MA2 en WVV MA1 was het super spannend. WVV trad in Leiderdorp aan met acht meiden en introduceerde een nieuw 3-3 systeem. De eerste set begon voortvarend voor WVV. Door een nog niet optimale communicatie verloor WVV evenwel het zelfvertrouwen waardoor Leython beter in de wedstrijd kwam. Set-verlies met 25-20.

In de tweede set met Efi Mavridi, Kelly Lim en Laura Roos als rotsen in de branding herpakte WVV zich en speelde als een speer, wat resulteerde in een overtuigende 15-25 setwinst. Anastasiia Komisar, Juno Verbeek en Lamara Olara, weerden zich in hun allereerste competitiewedstrijd kranig. De derde set verliep helaas minder soepel. Door spelers-wisselingen en de onwennigheid van de nieuwe speelsters werd het een mindere set; 25-17 voor Leython. In de cruciale vierde set vochten de dames van WVV zich terug. In een enerverende strijd wisten zij deze set met 19-25 te winnen waardoor een beslissende vijfde set noodzakelijk werd. Deze 5e set werd een ware thriller. WVV, met Merle van Leeuwen en Kirsten Roos in het achterveld, speelde vanaf het begin redelijk foutloos, terwijl de spanning bij Leython te groot werd, wat uitmondde in fouten aan hun kant. Uiteindelijk won WVV de belangrijke set met 12-15. Spontaan vierden de WVV meiden hun 2-3 wedstrijd overwinning en de felicitaties van coach Peggy Verweij met een vreugdedansje.

Tags

JeugdVolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top