Skip to content
Groepsfoto Sociaal Team Wassenaar. Fotocredit: Patrick Kop

Het Sociaal Team Wassenaar bestaat 1 jaar

2 oktober 20243 minute read

Deze maand bestaat het Sociaal Team Wassenaar 1 jaar. Om dit te vieren kwamen op 26 september 2024 ruim 70 professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein samen in het Van Heeckerenhuis voor een netwerkbijeenkomst. Het werd een enthousiaste bijeenkomst waarin veel kennis en ervaring is uitgewisseld.

Het Sociaal Team Wassenaar is een samenwerkingsverband van 7 maatschappelijke organisaties en de gemeente op het gebied van ondersteuning, hulp en zorg. Het Sociaal Team Wassenaar is er voor iedereen, jong of oud, met grote of kleine vragen.

De aanpak van het Sociaal Team Wassenaar

Als een inwoner een vraag stelt aan het Sociaal Team Wassenaar kan er vaak al direct informatie en advies gegeven worden. Soms is er meer ondersteuning, hulp of zelfs zorg nodig.

Het kan voorkomen dat een vraag complex is en dat er meerdere organisaties betrokken zijn bij het antwoord. Bijvoorbeeld bij verschillende problemen in een gezin. Voorheen leidde dit tot contact met veel verschillende organisaties. Het Sociaal Team Wassenaar is de schakel tussen deze organisaties. De medewerkers kijken naar het geheel, zodat iemand maar één keer zijn verhaal hoeft te doen om de juiste hulp te krijgen.

Uitdagingen

Tijdens de netwerkbijeenkomst werd ook besproken waar er nog kansen liggen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat nog lang niet alle inwoners van Wassenaar op de hoogte zijn van het bestaan van het Sociaal Team Wassenaar. Daar ligt een grote uitdaging. Ook de suggestie die tijdens de bijeenkomst naar voren kwam over het uitbreiden van de bereikbaarheid, met bijvoorbeeld een extra locatie voor een inloopspreekuur, zal onderzocht worden.

“We hebben in slechts één jaar al veel bereikt. De kennis die de professionals onderling uitwisselen over elkaars werk en specialiteiten komt de inwoners te goede. Maar de ambitie is groot en er is nog veel te winnen. Er is in het team groot enthousiasme om met elkaar de kansen die er liggen binnen het team en met de partners te gaan pakken.” Aldus Ritske Bloemendaal, wethouder sociaal domein, wonen en onderwijs.

Samenwerkingsconvenant

Een goede samenwerking tussen alle 8 convenantpartners vraagt om doorlopende aandacht voor deze samenwerking, onder andere voor de juridische aspecten. Tijdens de netwerkbijeenkomst vond er daarom een kort officieel moment plaats waarin een addendum op het bestaande samenwerkingsconvenant werd ondertekend.

Bereikbaarheid

Heeft u een vraag voor het Sociaal Team Wassenaar? Op werkdagen is het team telefonisch te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 654 99 99. Ook kunt u contact opnemen via het e-mailadres: sociaalteam@wassenaar.nl of zonder afspraak langskomen op het inloopspreekuur van het Sociaal Team Wassenaar. Dit spreekuur wordt elke maandag van 13:30 tot 15:30 uur gehouden in het Gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45. Wilt u liever anoniem contact? Dat kan via de chatfunctie op de website: www.sociaalteamwassenaar.nl.

Tags

1 jaarGemeentehulpOndersteuningSociaal Team WassenaarWassenaarZorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top