Skip to content
Brackman Trio. Fotocredit: Museum Voorlinden/Sarah Wijzenbeek

Nieuw seizoen Voorlinden Klassiek

Museum Voorlinden
1 augustus 20243 minute read

Jong talent brengt op de eerste maandagochtend van de maand een ode aan klassieke meesters; dat is het concept van Voorlinden Klassiek. De succesvolle concertreeks keert dit najaar terug voor een nieuw seizoen, opnieuw in samenwerking met Stichting Eigen Muziekinstrument. Op maandagochtend 2 september start Voorlinden Klassiek met de kleurrijke, dramatische klanken van de hoogromantiek, gebracht door het Brackman Trio.

Vaste waarde van Voorlinden

Sinds 2018 wordt de reeks Voorlinden Klassiek georganiseerd. Bezoekers kunnen op de eerste maandagochtend van de maand genieten van concerten gegeven door jonge, veelbelovende muzikanten. De concerten worden gehouden in het auditorium van het museum en na afloop van het concert kunnen concertbezoekers ook de tentoonstellingen bekijken, zoals de populaire Ron Mueck tentoonstelling die nog tot en met 17 november te zien is. Een ticket voor Voorlinden Klassiek kost 32,50 euro, inclusief entree tot het museum.

Directeur Suzanne Swarts: ‘We zijn supertrots op het grote succes van Voorlinden Klassiek. Het is uitgegroeid tot een waardevol podium voor jonge, talentvolle muzikanten.’

Seizoen 2024-2025

In het aankomende seizoen van Voorlinden Klassiek staan de volgende talenten op de agenda:

2 september 2024

Kleurrijke, dramatische klanken op de rand van de hoogromantiek: het Brackman Trio brengt op viool, cello en piano twee werken van giganten uit de 20ste eeuw, Dmitri Shostakovich en Arnold Schönberg, en van de minder bekende componist Nikolaj Roslavets.

7 oktober 2024

Het Butter Quartet bestaat speelde op vele internationale festivals en bracht in juli 2024 hun debuutalbum Scintilla uit. Bij Voorlinden spelen ze het strijkkwartet opus 50 nr. 5 van Joseph Haydn, ook bekend als ‘de droom’.

4 november 2024

Klarinettist Jelmer De Moed en pianist Rik Kuppen vormen samen al jaren een goed op elkaar ingespeeld duo. In 2019 kwam hun EP Dwaallicht uit en debuteerden ze op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen.

2 december 2024

Saxofonist Ileana Termini en het Otilka String Quartet brengen een nieuwe compositie van een kwintet van Ian Wilson, naast werken van Perry Goldstein en Guillermo Lago (alter ego van Willem van Merwijk).

6 januari 2025

Saxofonist Deborah Witteveen en pianist Maxime Snaterse nemen je mee op muzikaal avontuur met twee legendarische helden, Castor en Pollux, met heldhaftige muziek van onder andere Takacs, Chopin en Debussy.

3 februari 2025

Het Dokwerk Saxophone Quartet brengt samen met sopraan Elisa Maayeshi een verhalend concert geïnspireerd op de Broadway-musical Cabaret met werken van Weill, Schönberg, Britten, Wolf, Spoliansky en Hollaender.

3 maart 2025

Emma Roijackers won het fameuze Oscar Back Vioolconcours en wil met haar HearAndNow Collective hedendaagse muziek toegankelijk maken voor een groot publiek door het te combineren met meesterwerken uit het verleden.

7 april 2025

Pianist Alexandra Kaptein studeerde cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium en is ook vocal coach. Ze geeft concerten door heel Europa en met vooraanstaande orkesten. Onlangs verscheen haar debuut-cd met Liszt-transcripties.

5 mei 2025

Samen met pianist Jorian van Nee maakte de veelzijdige contrabassist Sasha Witteveen haar debuutalbum. Bij Voorlinden spelen ze werken van Giovanni Bottesini, Nino Rota, Xavier Dubois Foley en meer.

2 juni 2025

Gepassioneerd cellist Pieter de Koe, bekend van het prijswinnende Animato Kwartet, speelt samen met pianist Rik Kuppen. Deze 1e-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours wordt omschreven als kleurenvirtuoos.

Tickets en meer informatie op www.voorlinden.nl

Tags

Museum VoorlindenOptredensProgrammaVoorinden KlassiekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top