Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Nieuwe scootmobielstalling bij Sophieke Hoven geopend

1 september 202454 second read

Bij het ouderencomplex Sophieke Hoven is op donderdag 29 augustus de nieuwe scootmobielstalling officieel geopend. De stalling heeft 18 plekken. Wethouder Ritske Bloemendaal knipte het rode lint door om de stalling in gebruik te nemen. 

De stalling is gerealiseerd om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Door de toenemende vraag naar scootmobielen stonden deze vaak geparkeerd in de hal of op de gang, overloop, of galerij en vluchtwegen, wat een brandgevaarlijke situatie opleverde. Met de nieuwe stalling is dit probleem opgelost en hebben de bewoners een veilige plek om hun scootmobielen te stallen. De stalling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Wassenaarsche Bouwstichting, een projectgroep van bewoners, en de gemeente Wassenaar, die financiële steun verleende vanuit het WMO-budget.

Wethouder Ritske Bloemendaal benadrukte tijdens de opening het belang van de nieuwe voorziening: “Het is mooi dat deze stalling er is gekomen. Scootmobielen zijn dure hulpmiddelen en verdienen een goede stalling en een veilige plek. Ik ben heel blij met de samenwerking tussen de bewoners, de Wassenaarsche Bouwstichting, de gemeente en iedereen die dit samen mogelijk heeft gemaakt.”

Tags

OpeningOuderenScootmobielstallingSophiekeWassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top