Skip to content

PvdA: een steeds socialer Wassenaar!

12 september 20242 minute read

De kinderen gaan weer naar school en de meeste sporten zijn weer begonnen. Dat betekent dat de zomer weer voorbij is! Dat houdt ook in dat er een nieuw politiek seizoen van start is gegaan. Het seizoen is inmiddels afgetrapt met drie commissievergaderingen.

Commissielid Marvin van der Nat: “In het afgelopen jaar zijn er mooie stappen gezet in het sociaal domein. Het bevorderen van het welzijn van de inwoners is immers een van de belangrijkste kerntaken van een gemeente. De commissie waarin dit aan de orde komt is de commissie: “Mens en Maatschappij”. Onderwerpen op sociaal gebied komen hierin aan de orde. Van ouderenzorg tot jeugdzorg en van jeugdzorg tot WMO (wet maatschappelijke ondersteuning).

Bij het aantreden van de huidige coalitie (VVD, CDA  D66, DLW en PvdA) was de wachtlijst bij de WMO veel te lang en moesten inwoners meerdere maanden wachten op een aanvraag voor een hulpmiddel. Het gaat dan bijvoorbeeld de aanvraag voor een scootmobiel of traplift om in het dagelijks leven te kunnen blijven functioneren. Naar tevredenheid van de PvdA fractie is deze wachtlijst inmiddels flink teruggedrongen. Het klanttevredenheidsonderzoek over de uitvoering van de WMO laat over het algemeen goede en of betere score zien.

Er zijn sprongen gemaakt met de Lokale Inclusie Agenda en ook in trajecten met betrekking tot re-integratie en participatie, zodat iemand na ziekte en of omstandigheden kan worden ondersteund naar werk of begeleiding om terug in de maatschappij te komen, wordt vooruitgang geboekt. Stuk voor stuk onderwerpen waarvoor de PvdA zich inzet en overtuigd is dat Wassenaar op de goede weg is.

Commissielid Marvin van der Nat vervolgd: “het nieuwe seizoen is begonnen en er staat nog veel op de agenda bij de commissie Mens en Maatschappij. Wij hebben het college voor het zomerreces gevraagd om meerdere onderwerpen los van elkaar te trekken en individuele beleidsplannen te gaan maken om per onderwerp nog meer te kunnen inzoomen en daardoor nog inhoudelijker en beter te kunnen beoordelen.

Zo komt het vernieuwde ouderenbeleid en beleid op schuldhulpverlening er aan, maar ook het minimabeleid en respijt/mantelzorg gaan dit jaar nog behandeld worden in de commissie en daarna in de raad. Ook op deze onderwerpen zal de PvdA fractie haar visie en inbreng leveren om belangrijke doelen in dat kader in deze collegeperiode te realiseren. Voor een socialer Wassenaar!

Henri van Smirren (links) en Marvin van der Nat (r). Fotocredit: PR

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top