Skip to content
Monique van Deursen en Jan Stallinga leggen achtereenvolgens de eed af. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

wisselingen in de gemeenteraad

17 september 20242 minute read

De eerste raadsvergadering na het zomerreces is gisteravond gestart met diverse wisselingen. Twee raadsleden, Saskia Ettema (CDA) en Hans Mulder (VVD) namen afscheid. Hun plekken zijn ingenomen door Jan Stallinga (CDA) en Monique van Deursen (VVD).

‘Neem elkaar niet continu de maat’

Saskia Ettema – Walkate. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Bij het afscheid van Saskia Ettema en Hans Mulder werd op passende wijze stilgestaan. Burgemeester Leendert de Lange sprak lovende woorden en de vertrekkende raadsleden spraken zelf een woord van afscheid uit. Saskia Ettema gaf aan dat haar besluit om te stoppen eerder kwam dan voorzien. Ze blikte in haar speech terug op haar raadslidmaatschap. Daarbij stipte ze onderwerpen aan zoals de nieuwe sporthal, de kadernota 2024, de bestuurskracht en diverse ingediende (en aangenomen) moties zoals toegankelijke gemeentelijke informatie in Wassenaarse media. ‘Inwoners verdienen zorgvuldige en tijdige informatie van de gemeente,’ stelde ze vast. Ze gaf aan met enorm veel voldoening terug te kijken op haar lidmaatchap van de gemeenteraad. ‘Inzetten voor elkaar is het mooiste wat er is.’

Hans Mulder. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Hans Mulder gaf in zijn afscheidsspeech aan dat hij na tien jaar inzet als commissie- en raadslid stopt. Dat doet hij vanwege een voorgenomen emigratie naar Spanje met zijn gezin. In zijn speech bedankte hij zijn fractiegenoten en sprak waardering uit voor de warme manier waarop hij door de VVD was ontvangen en geaccepteerd. Daarmee doelde hij op zijn vertrek bij Hart voor Wassenaar in 2018, toen hij samen met zijn vrouw de overstap maakte naar de VVD. Mulder gaf aan met veel plezier terug te kijken op zijn raadslidmaatschap. Voor zijn voormalige collega’s in de gemeenteraad had hij nog een kritische noot. ‘Neem elkaar niet continu de maat en doe het allemaal voor Wassenaar.’

Bekend in Wassenaar

De twee raadsleden die de plek van Ettema en Mulder hebben ingenomen, zijn geen onbekenden in de Wassenaarse gemeenschap. Monique van Deursen was eerder actief als raadslid. In december 2023 trad zij af en keert nu dus weer terug. Jan Stallinga is in Wassenaar vooral bekend als voorzitter van de Wassenaarse Oranjevereniging.

Tijdens de raadsvergadering is ook een nieuw commissielid benoemd. Nel Westgeest (Hart voor Wassenaar) neemt de plaats in van partijgenoot Hans Kienstra.

Tags

GemeenteraadRaadsledenWassenaarWisselingen
Gerelateerde artikelen
Back To Top