Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Heren 1 en Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging met ruime winst huiswaarts

Jan Rijskamp
20 oktober 20242 minute read

In een enerverende uitwedstijd wist het Heren 1 team van WVV tegen het sterke VollinGo H1 een klinkende 1-3 overwinning te boeken. De setstanden waren: 16-25, 21-25, 23-25 en 25-19. De broers Kilian en Timmo v.d. Kleij waren aanvallend in vorm wat cruciaal was voor de overwinning. Zonder wisselspelers begon in set 4 bij WVV vermoeidheid een rol te spelen, wat VollinGo in staat stelde die set te winnen.

Zaterdagochtend vertrok WVV MB1 (meiden < 15j) naar Oegstgeest met slechts zeven van de oorspronkelijke twaalf meiden. WVV probeerde tegen VCO MB2 een nieuwsysteem met 3 aanvallers in plaats van twee in de voorste lijn. Hoewel dit systeem nog niet in een competitiewedstrijd was getest, wonnen ze verrassend genoeg set 1 met 20-25. VCO kwam evenwel sterk terug met krachtige smashes, wat resulteerde in setwinsten van 25-14 en 25-19. De WVV coach besloot in set 4 terug te keren naar hun ‘oude’ systeem maar dit had helaas een averechts effect. De WVV meiden raakten de weg kwijt. Resultaat set verlies met 25-11. Ondanks de teleurstellende uitslag, toonde WVV moed en inzet.

Die zaterdag eveneens in Oegstgeest de spannende wedstrijd tussen VCO mix 2 en WVV mix 2. Tijdens de warming-up kijkend naar VCO zag men de WVV-ers denken “Oeff, dat gaat moeilijk worden”. Met een onbevangen houding startte WVV evenwel de wedstrijd. En warempel het ging goed. In set 1 tot 23-23 gelijk op. In een zinderende slotfase maakte WVV-ster Claudia Allegranza met een slimme bal net over het blok het winnende punt waardoor de set eindigde in 24-26 voor WVV. In set 2 en 3 werd WVV alsmaar sterker, met overtuigende setstanden van 18-25 en 9-25.

Opvallend genoeg maakte Claudia ook hier beide keren het laatste punt. De vierde set bracht de spanning terug. VCO nam onverwacht met 10-4 een ruime voorsprong. WVV bleef gelukkig kalm en bij 15-15 was de stand weer gelijk. In een meeslepende eindfase werd het laatste punt ditmaal gescoord door WVV-er Jim Wang, waarmee hij met 21-25 de 0-4 wedstrijdwinst voor WVV veilig stelde. Al met al was het een wedstrijd vol verrassingen, spanning en knap teamwork van de WVV-ers.

WVV MA1 (meiden < 18j) verloor in sporthal De Duinpan met 1-3 van Kalinko MA3.