Skip to content

Samen werken aan ’n mooi avondmaal!

25 september 20122 minute read

Wassenaar – Het Avondmaal prikkelt al eeuwenlang onze zintuigen. Grote kunstenaars als Andy Warhol lieten zich inspireren door de beroemde wandschildering van Leonardo da Vinci. Zijn Last Supper (1986) komt begin oktober naar in Amsterdam . Vijftien jaar geleden heb ik Leonardo’s meesterwerk mogen bewonderen. Majestueus! “Daar moet ik iets mee doen” flitste het door mijn hoofd. Welnu voor bedrijven of sportclubs die in de komende feestmaanden iets leuks willen organiseren heb ik nog een paar vrijdagavonden in mijn kookatelier vrij om samen met hen een feestelijk menu te gaan ontwerpen én koken. Met maximaal 16 koks kunnen we aan de slag met niet al te in gewikkelde gerechten. Wel heel goed op smaak. Enfin dat is een kwestie van samen een leuk menu uitkiezen. Neem daar de tijd voor en inventariseer bij de gasten of er sprake is van allergieën.

ONTWERP
Wanneer de samenstelling en de wensen van het gezelschap bekend is, kunnen we met elkaar een menu ontwerpen, van 4 of 5 mooie vis-, vlees- en groenten gerechten. En een waanzinnig toetje natuurlijk.
Bedenk tevoren welke zintuigen op welk moment geprikkeld moeten worden. De reuk, de smaak, het aanzicht en toch ook wel het gehoor . Het geluid van de knallende Pro Secco-kurk is altijd een welkome start.
Zorg ook voor leuke kleine gerechten, opdat men niet halverwege het menu onderuit gaat.
Een voor- of tussengerecht hoeft niet groter te zijn dan zo’n 60 gram per persoon. Wordt het wild of vlees als hoofdgerecht neem dan niet meer dan zo’n 80-90 gram vlees per persoon. Er komen immers nog groenten en andere garnituur bij.
Ontwerp een leuke menukaart. Op internet zijn legio sfeervolle beelden te vinden, die ook weer bijdragen tot het succes van Het Avondmaal. 

BUDGET
Zo’n avondmaal in mijn kookatelier vraagt veel voorbereiding van de chef. De kosten voor zo’n éénmalige workshop bedragen € 55,00 pp. excl. de wijnen. Het minimum aantal deelnemers is 12 en maximaal 26.
Meestal arriveert het gezelschap zo tegen 18.00 uur en kan men om 20.30 uur aan tafel.
Rond half elf serveren wij koffie.

Heb je interesse om samen met jouw collega’s of sportvrienden een Avondmaal te organiseren? Bel of mail even met Francesco : 06.53.370.580 / chef@kookatelierwassenaar.nl

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op http://www.kookatelierwassenaar.nl/receptenregister2010/index.htm vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

 

Tags

AvondmaalSamen koken in WassenaarZintuigen
Gerelateerde artikelen
Back To Top