Skip to content

Duurzaam Doen: Vegan Proeverij…álle gasten superblij!

17 februari 20202 minute read

Afgelopen zaterdag organiseerde de Groene Meent een vegan proeverij voor 15 personen. Dit bleek een schot in de roos. Alle tafels zaten vol en het was een grote gezelligheid! De gasten kletsen met elkaar, ontmoeten nieuwe mensen en genoten van de 7 gangen gemaakt door Hannelore, Karin en Marlies.

De gangen bestonden o.a. ravioli van biet met cashewkaas, vegan hachee met geroosterde aardappel en witte bonen mayonaise. Als grand dessert vegan crème brulée en brownie. Dat het de 7e hemel was, bleek wel uit de positieve reacties van de gasten: “Super gezellige avond en echt heel bijzonder gegeten en ook verrassend lekker!”, zeiden zes dames die buren van elkaar zijn.

Tijdens het eten raakten velen geïnspireerd door de verschillende smaken en structuren van plantaardig voedsel. Er kwamen reacties als: “Ik dacht dat vegan altijd heel licht was en niet vullend, dus ik heb thuis nog eerst een half stokbrood gegeten”. Niets bleek minder waar. Het was een proeverij van gerechtjes die samen een goed vullende maaltijd vormden.

Ook kwamen er vragen, zoals: “Is het moeilijk om plantaardig te koken?” Nee, zeker niet en er zijn ook geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Veel is gewoon te koop in de (biologische) supermarkt. Daarnaast is het mogelijk om uw lokale biologische groenten te kopen bij de Bramenhorst te Wassenaar, de groentetuin van Paul van Steijn, die ook aan tafel zat. Vanaf april zijn bij hem wekelijks groentepakketten af te halen. Voor meer informatie bel Paul: 06 30404147.

Doordat de proeverij plaatsvond bij Van Leeuwen Keukens, konden we tussen de gangen door kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukens. De huidige trend is ‘duurzamere en energiezuinige apparatuur’. Ook worden er in de keukenwereld steeds meer natuurlijke materialen gebruikt. Leuk om eens een kijkje te nemen bij Mireille en Martijn van Leeuwen.

Het volgende evenement van de Groene Meent m.b.t. voedsel is een wildplukwandeling op zaterdag 16 mei. Tijdens deze 2 uur durende wandeling langs een bosrand in Wassenaar, gaan we op zoek naar wat er in de vrije natuur te plukken is om te eten. Natuurlijk kunnen er ook weer lekkere hapjes worden geproefd. Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden via groenemeent@gmail.com o.v.v. wildplukwandeling. De kosten van de wandeling zijn 30 euro p.p. Houd onze facebookpagina in de gaten: https://www.facebook.com/GroeneMeentWassenaar/

Tags

Groene MeentveganVeganproeverijWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top