Ga naar hoofdinhoud

Lekker gemakkelijk voor weinig: Appeltje in een knapperig jasje met karamelsaus

8 april 20132 minute read

Wassenaar – Heerlijk Italiaanse lekkernij is te maken van een lekker hard appeltje, een paar droge vijgen, wat kruim van Amaretti-koekjes en kaneel.

Voorbereiding
– Maak eerste een mengsel van fijngesneden vijgen, gehakte koekjes en kaneel. Maak er kleine bolletjes van ter grootte van een botterballetjes-boor.
– Schil de appels , halveer ze (overdwars) en haal het klokhuis eruit met een botterballetjes-boor.
– Bak ze zachtjes in wat boter en voeg hieraan 2 eetlepels suiker en het sap van een citroen toe.
– Laat ze wat garen enkele minuten, maar ze moeten wel stevig blijven. Daarna afkoelen.
– Vul de appels met het koekjesmengsel.

– Laat op een schone werkbank de plakjes bladerdeeg op het papier langzaam ontdooien en rol het plakje met een deegroller eens zo groot uit. ( 15x15cm).
– Leg op elk plakje een halve appel met de binnenkant naar boven.
– Vouw het deeg dicht en plak ze met wat water dicht.
– Bestrijk ook de buitenkant met wat water of eigeel en bak ze 10-15 minuten af in een oven van 180 °C.

Karamelsaus
– Roer suiker en water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Roer nu niet meer en kook tot de suiker een donkere caramelkleur heeft.
– Haal van het vuur en voeg geleidelijk aan de room toe en daarna een scheutje Amaretto.
– Verwarm en roer dit alles tot een mooie saus. Overgieten in een schaaltje en af laten koelen.
– Wil je het wat vloeibaarder, giet er dan nog wat slagroom door.

Presentatie
– Serveer de appelpakketjes lauw .
– Spuit met wat appelstroop een gesloten figuur op het bord. Laat daarin de afgekoelde karamelsaus vloeien. Plaats daarin de appel in en trek met een vork figuren door de caramel/appelstiroop.
– Bestrooi de appel met poedersuiker.

Ingrediënten voor 8 personen
4 appels
8 plak bladerdeeg
1 ons suiker
8 amaretti koekjes
4 vijgen gedroogd
1 eetl Boter
Kaneel

Karamelsaus
4 dl slagroom
200 gr tafelsuiker fijn
80 gr Water
Amaretto

Tags

KokenWassenaarWeinig
Back To Top