Skip to content

Lekker gemakkelijk voor weinig: Kaasbakje met sinaasappel en Italiaanse salami

18 april 20132 minute read

Wassenaar – Deze maand heb ik verschilledende heerlijke budget recepten samengesteld deze week een kaasbakje met sinaasappel en italiaanse salami.  Zoek bij de slager een paar ons van jouw favoriete smaakvolle ‘salumi’.

Sinaasappel
– Pers voor 8 personen 1 sinaasappel uit voor de marinade.
– Schil voor 8 personen 2 sinaasappelen om uiteindelijk 16 mooie schone partjes te kunnen over te houden.

Worstwaren
– Marineer de plakken in sinaasappelsap met Aceto balsamico en laat dit geheel onder plastic folie afsluitend verpakt minimaal 1 uur in de koelkast marineren

Kaasbakje
– Teken een cirkel met een diameter van 10 cm op het bakpapier of op een siliconen bakmat. Verdeel per persoon 15 gram grof geraspte Parmezaanse kaas over de cirkel, bestrooi de kaas met een theelepel maismeel (polenta) of bloem.
– Op een bakplaat kunnen 3 cirkels. Dek deze cirkels – tegen het opwaaien- af met een siliconen bakmat
– Smelt de kaascirkels 10 minuten in een oven van 160°C om het kaasmatje goudkrokant te krijgen. De baktijd bepaalt de krokantheid. Hang het kaasmatje direct over een bakje,kopje of glaasje zodat hij die vorm aanneemt. Laat dit afkoelen. Verwijder het papier.
– Maak voor iedere gast zo’n bakje.

Presentatie
Vouw de uitgelekte plak salami 2 keer . Maak met 2 plakken een bloem van de salami en plaats die op het allerlaatste moment in het kaasbakje. Garneer met 2 schijfjes sinaasappel, waartussen de schuim. En drappeer een paar druppels Crema di Balsamico over het bakje.

Ingrediënten
– 16 plak Salami div. soorten, zeer dun gesneden
– 2 Sinaasappels
– 150 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
– 8 theel Maismeel Polenta of bloem
– 3-4 eetl Aceto Balsamico, Aceto Balsamico Crema

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op http://www.kookatelierwassenaar.nl/receptenregister2010/index.htm vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

Tags

BudgetKokenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top