Skip to content

Salade van gegrilde asperges en Parmezaanse kaas

16 mei 20132 minute read

Wassenaar – Proef het verschil tussen de nu nog wat kostbare Limburgse asperges en de Italiaans groene asperges.

Asperges
– Schil de groene en witte asperges en kook ze “al dente ” in zout water en 2 foelieblaadjes
– Ze moeten nog enigszins stevig zijn omdat ze ook nog worden “nagegaard ” op de grillplaat of bbq.
– Laat ze goed afkoelen en drogen in een doek. Maak bosjes van 2 x 2 asperges via een cocktailprikker en bestrijk ze met knoflookolie. Grilleer dit op de hete grillplaat en zet weg op een ovenschaal
– Besprenkel ze met de overgebleven olie en strooi er de helft van de geraspte kaas over
– Zet weg onder plasticfolie, dan kunnen de smaken zich vermengen.

Salade
– Kook de eieren 6 a 7 minuten, spoel koud ,pel ze en wrijf door een zeef.
– Bak de iets dik gesneden pancetta in licht olijfolie krokant, snijd ze in kleine stukjes en zet weg op een bakplaatje.
– Vermeng de sla met zout en peper en de helft van de vinaigrette en doe er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door . Halveer de tomaten, kruid ze met peper en zout en vul ze met geraspte Parmezaanse kaas. Gratineer deze tomaatjes onder een bovengrill.

Sjalottenvinaigrette
– Doe het zout in een kom, giet de azijn erop en laat staan tot het zout is opgelost
– Doe er de gesnipperde sjalotten bij en klop de olie beurtelings met wat water tot een emulsie. Doe er als laatste zout/peper en 2 el gehakte bieslook bij.

0,5 el zeezout
2 bananen sjalotten
1 el rode-wijnazijn
2 dl e.v. olijfolie
2 el water
Zout – peper

Presentatie
– Laat de gegrilde asperges even lauwwarm worden in een matige oven, samen met de pancetta.
– Schik de asperges op de borden en bestrooi ze met gehakte ei en sprenkel er de overgebleven vinaigrettes erover heen.
– Zet er een toefje sla op , een gegrild tomaatje en garneer verder af met de rest van geraspte kaas en bieslook en de stukjes pancetta.

Ingrediënten voor 4 personen
12 groene asperges
8 witte asperges AA
2 dl knoflookolie
3 eieren
4 plak pancetta / gerookt spek
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 pomodori tomaat
150 gram gemengde geplukte sla

Tags

AspergesKokenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top