Skip to content

Stap even van de fiets bij Brandweermuseum Wassenaar

7 juni 20132 minute read

Wassenaar – Er wordt weer veel gefietst. Veel mensen fietsen een berg op om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Tientallen fietsers rijden door de lanen en paden van de Wassenaarse landgoederen. Zo komen er ook veel langs De Paauw. Je ziet de mensen dan soms even stilstaan om het gebouw te bewonderen. Of om herinneringen op te halen. “daar is mijn zus nog getrouwd” Dan fietsen ze weer verder.

Weinig fietsers zijn zich ervan bewust dat in het souterrain van de Paauw bijzonder Wassenaars erfgoed te zien is, Het Brandweermuseum Wassenaar is van buitenaf niet zichtbaar en zo blijft veel interessants verborgen.
Een handbrandspuit uit 1695, kleine brandspuitjes uit het eind van de 18e eeuw, brandmeesterstokken, een vuurkorf uit de 16e eeuw, de Koenigshelm uit de 19e eeuw, hooibroeipeilijzers, originele brandspuiten van De Paauw. Maar ook speurtochten voor kleuters en wat oudere kinderen, kleine tijdelijke tentoonstellingen, verrassende brochures.
De fietsers hoeft dat allemaal niet te missen. Stap even af, parkeer uw fiets en ga het brandweermuseum binnen. Op zaterdagmiddag en op zondagmiddag is het open.
Speciaal voor de fietsers is er in het museum een fietszadelhoesje te koop voor 1 Euro, en een fietsroute langs gebouwen en bouwwerken van de oprichter van het museum G.J. van der Mark. Voor 50 eurocent. Dat geeft u de kans om nog meer Wassenaars erfgoed te ontdekken.
Voor uw fietsclub kan er trouwens een bezoek op afspraak worden geregeld.
Stapt u af en gaat u naar het Brandweermuseum, dan geniet u niet alleen maar van de natuur, maar ook nog eens van de cultuur.

Column Brandweermuseum Wassenaar

Ook in een klein museum als het Brandweermuseum Wassenaar gebeurt van alles dat voor de meeste mensen verborgen blijft. Niet omdat het geheim is, maar omdat er meestal geen gelegenheid is om er over te berichten. Met deze wekelijkse column willen we dat veranderen. De ene week kan het gaan over een schenking, dan weer over een bijzondere ontmoeting, over een probleem met de vaste collectie, over de dringende behoefte aan hulp of over iets waarop we trots zijn. brandweermuseum@wassenaar.nl, www.brandweermuseumwassenaar.nl ook op twitter en facebook.

Tags

BrandweermuseumFietsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top