Skip to content

OM: Anass om het leven door zelfdoding

27 juni 20132 minute read

Wassenaar – De 13 jarige Anass Aouragh is om het leven gekomen door zelfdoding dat meldt het OM vandaag in hun definitieve conclusie. Politie en OM hebben ook onderzoek verricht naar het aanzetten tot zelfmoord, dit omdat Anass op school erg werd gepest.

Onderzoek
Na uitgebreid onderzoek door het OM en de Politie zijn er geen aanwijzingen gevonden die wijzen op dat Anass door een misdrijf om het leven is gekomen. Wel zijn er aanwijzingen dat Anass zichzelf van het leven heeft beroofd. Uit het forensisch onderzoek blijft dat Anass door verhanging met zijn sjaal om het leven is gekomen.

Pesten en aanzetten tot moord
Anass werd veel gepest op maar ook buiten school ‘Getuigen hebben verklaard dat op de dag van zijn vermissing tegen hem zou zijn gezegd: “Waarom pleeg je geen zelfmoord, iedereen haat jou”. Andere getuigen zeggen dat dit niet of in elk geval minder stellig is gezegd.’ Er is geen directe link tussen het pesten en de zelfmoord te leggen zeg het OM ‘Hoe triest deze bevindingen ook zijn, op grond van het onderzoek kan geen causaal verband worden gelegd tussen deze pesterijen en de latere dood van Anass.’ Er is volgens het OM dus geen sprake van het aanzetten tot zelfmoord wat strafbaar is.

Bron: OM

Tags

AnassOnderzoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top