Ga naar hoofdinhoud

Word donateur van de Stichting Vrienden van Brandweermuseum Wassenaar

12 juli 20132 minute read

Wassenaar – De Stichting Vrienden van het Brandweermuseum Wassenaar heeft nu 62 donateurs. In een dorp van 26000 inwoners is dat 0,25 %. Geen erg hoog percentage.

Waarom heeft het museum eigenlijk vrienden nodig? In de eerste plaats als sympathiebetuiging. In de geest van: “een leuk museum, goed dat het eris, daarvoor heb ik wel een tientje per jaar over”. In de tweede plaats om te laten zien dat het Brandweermuseum een plaats verdient in Wassenaar en omgeving. De vrijwilligers van het museum zorgen immers voor Wassenaars erfgoed. In de derde plaats om duidelijk te maken dat het belangrijk is wat het museum doet voor de Wassenaars bevolking en voor de mensen in de regio. Het museum biedt immers recreatie en educatie voor jong en oud.

De Stichting Vrienden heeft de “ANBI” status. Dat betekent dat uw giften aan de Stichting fiscaal aftrekbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld via de notaris laten vastleggen dat u vijf jaar achtereen een bedrag aan de Stichting schenkt. Dat is fiscaal voordelig.

Als u donateur bent van de Stichting Vrienden is dat morele steun voor de vrijwilligers. Dat is nog eens een belangrijke reden om donateur te worden. Wanneer in het jaar waarin het museum 90 jaar bestaat er 28 donateurs bij komen, dan zijn er evenveel donateurs als jaren dat het museum bestaat. En dan is het nog maar 0,35 % van het aantal Wassenaarders.

Word donateur!

Column Brandweermuseum Wassenaar

Ook in een klein museum als het Brandweermuseum Wassenaar gebeurt van alles dat voor de meeste mensen verborgen blijft. Niet omdat het geheim is, maar omdat er meestal geen gelegenheid is om er over te berichten. Met deze wekelijkse column willen we dat veranderen. De ene week kan het gaan over een schenking, dan weer over een bijzondere ontmoeting, over een probleem met de vaste collectie, over de dringende behoefte aan hulp of over iets waarop we trots zijn. brandweermuseum@wassenaar.nl, www.brandweermuseumwassenaar.nl ook op twitter en facebook.

 

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top