Skip to content

Kip kan ook lekker mals op tafel komen #1

13 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Ik wil u graag laten kennismaken met twee bijzondere manieren om heerlijke malse kip op tafel te zetten. De bereidingwijzen zijn verrassend simpel en leveren altijd goed resultaat op. Deze week deel 1.

KIPFILET MARINEREN

  1. Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 30 gram. Strooi wat bloem uit op een bord en rol de stukjes kip door de bloem. Bak ze in porties van niet meer dan 200 gram goudbruin in 2/3 olijfolie en 1/3 boter. Bestrooi ze met peper.
  2. Zorg voor lekkere kippenbouillon en uitgeperste citroen.
  3. Snijd de ansjovisfilets in grove stukken en knip de salieblaadjes. Laat de ansjovis smelten in een koekenpan, blus af met citroensap en kippenbouillon. Voeg de gesneden salie toe en tenslotte de aangebraden stukjes kip. Haal de pan van het vuur en bedek de pan met aluminiumfolie en laat dit 1 uur marineren. De kip gaart door de combinatie van zuur en bitter en wordt heerlijk mals-gaar.
  4. Vlak voor doorgifte zeeft u de stukjes kip uit de marinade en grilleert ze kort onder een hete bovengrill. De marinade kunt u nog 10 minuutjes laten inkoken en op smaak maken met 1 eetlepel kappertjes, zwarte Taggiasca olijven en een takje verse tijm. Serveer de kip met rijst. En als u daar van houdt met stukjes gebakken kippenlever.

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op http://www.kookatelierwassenaar.nl/receptenregister2010/index.htm vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top