Skip to content

Kip kan ook lekker mals op tafel komen #2

20 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Ik wil u graag laten kennismaken met twee bijzondere manieren om heerlijke malse kip op tafel te zetten. De bereidingwijzen zijn verrassend simpel en leveren altijd goed resultaat op. Deze week deel 2.

GEGRILDE PIEPKUIKEN ONDER DE BAKSTEEN!
“Pollo al mattone” is de Italiaanse benaming van dit gerecht wat je het best met je handen kunt eten. Voor sommigen even wennen misschien, maar het blijft een culinaire belevenis.

  1. Bestel bij de poelier per persoon een piepkuiken of wel poussin. Snijd of knip hem in de lengte doormidden. Bestrijk de kip met een beetje olijfolie , bestrooi ze met peper en zout. Let erop het kwastje en de snijplank na gebruik goed te reinigen.
  2. Zorg voor een gloeiend hete grillplaat en een schone vloertegel of baksteen.
  3. Grilleer ze eerst, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten op de velkant. Stuk voor stuk. Door de kip plat te houden, garen de kippenborsten gelijkmatig en behouden ze hun vorm. Leg hiertoe een in aluminium verpakte baksteen op de kippenborst.
  4. Draai halverwege de bereiding, dan ontstaat er een mooi ruitpatroon. Grilleer de kippenborst tot de hitte bijna door het vlees heen dringt en het vlees wit wordt.
  5. Doe ze in een ovenschaal, overgiet ze met wat kippenbouillon en een bouquet van gewassen en gesneden prei, peen en ui. Gaar ze vlak vóór het opdienen gaar in een oven van 170°C

VRUCHTENSALADE

  1. Maak een frisse salade van mango / ananas / bosbes /banaan/ peer.
  2. Leg de kip naast de vruchtensalade. Bestrooi de kip tenslotte met fijnesneden platte peterselie en kappertjes en of citroensap. Besprenkel de vruchtensalade lichtelijk met siroop van aceto balsamico en wat gemalen peper.

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op http://www.kookatelierwassenaar.nl/receptenregister2010/index.htm vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top